Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 21 to 30 of 67

Thread: Recording Question

  1. #21
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Victoria, British Columbia, Canada
    Posts
    4,430


    Default

    Also, could it have something to do with the cable Im using to hook up to my PC? If I remember correctly, I just grabbed a random cable in Radioshack that fit.
    Check out my music -> Random Goods

  2. #22
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    the internet
    Posts
    967


    Default

    What i usaly do is just plug the guitar stright into the back of my computer.
    but then i have the problem of a no distorsioned shitty wal mart amp sound so i have a built-in vintage effects pedal. is awesome
    oh.....btw what program are you using, I use magix music maker 14 2008....its a great program and i would recomend it to anyone. and one more thing..what guitar are you using...i sometimes use my washburn x 12 or my ibanez Rx. whoa i cant belive i just typed all that........
    CLASSIC HARDCORE SKATEPUNK; www.soundcloud.com/KILLAMEDIC

  3. #23
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Victoria, British Columbia, Canada
    Posts
    4,430


    Default

    I use my Ibanez RG, and sometimes my Ibanez Gio or Squier Vintage Telecaster.
    Check out my music -> Random Goods

  4. #24
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    the internet
    Posts
    967


    Default

    Quote Originally Posted by Ryder1234 View Post
    I use my Ibanez RG, and sometimes my Ibanez Gio or Squier Vintage Telecaster.

    aww man i wish i had money *starts to cry*
    CLASSIC HARDCORE SKATEPUNK; www.soundcloud.com/KILLAMEDIC

  5. #25
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Victoria, British Columbia, Canada
    Posts
    4,430


    Default

    and my program could easily be a problem. I use RecordPad by NHC Swift sound. its probably shit, especially since its the trial verision. but i dont have much to compare it to, except Sound Recorder.
    Check out my music -> Random Goods

  6. #26
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Victoria, British Columbia, Canada
    Posts
    4,430


    Default

    Quote Originally Posted by SK8rocka View Post
    aww man i wish i had money *starts to cry*
    haha I only bought the squier
    Check out my music -> Random Goods

  7. #27
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Winnipeg
    Posts
    3,621


    Default

    Quote Originally Posted by Ryder1234 View Post
    Also, I'm using a Line 6 Spider II amp.
    !@#%4

    That's the same as my amp.

  8. #28
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Victoria, British Columbia, Canada
    Posts
    4,430


    Default

    haha sweet. I guess I just have to do pretty much what you do, then. Any suggestions for a program to start?
    Check out my music -> Random Goods

  9. #29
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Winnipeg
    Posts
    3,621


    Default

    I use Acoustica Mixcraft, it seems to work really well with hooking up an amp directly into the microphone jack.

    I know for a fact that there are some programs that don't work well with that method of recording, so I recommend that program mentioned above. Though, it's uh, hard to get for free.
    Last edited by Homer; 08-07-2008 at 01:28 PM.

  10. #30
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Victoria, British Columbia, Canada
    Posts
    4,430


    Default

    Yeah, I'm just looking for something free. I'll look for it though.
    Check out my music -> Random Goods

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •