Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 21 to 30 of 67

Thread: Recording Question

  1. #21
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Igloo, Canadian Tundra
    Posts
    4,436


    Default

    Also, could it have something to do with the cable Im using to hook up to my PC? If I remember correctly, I just grabbed a random cable in Radioshack that fit.
    Check out my music -> Egression

  2. #22
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    the internet
    Posts
    967


    Default

    What i usaly do is just plug the guitar stright into the back of my computer.
    but then i have the problem of a no distorsioned shitty wal mart amp sound so i have a built-in vintage effects pedal. is awesome
    oh.....btw what program are you using, I use magix music maker 14 2008....its a great program and i would recomend it to anyone. and one more thing..what guitar are you using...i sometimes use my washburn x 12 or my ibanez Rx. whoa i cant belive i just typed all that........
    CLASSIC HARDCORE SKATEPUNK; www.soundcloud.com/KILLAMEDIC

  3. #23
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Igloo, Canadian Tundra
    Posts
    4,436


    Default

    I use my Ibanez RG, and sometimes my Ibanez Gio or Squier Vintage Telecaster.
    Check out my music -> Egression

  4. #24
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    the internet
    Posts
    967


    Default

    Quote Originally Posted by Ryder1234 View Post
    I use my Ibanez RG, and sometimes my Ibanez Gio or Squier Vintage Telecaster.

    aww man i wish i had money *starts to cry*
    CLASSIC HARDCORE SKATEPUNK; www.soundcloud.com/KILLAMEDIC

  5. #25
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Igloo, Canadian Tundra
    Posts
    4,436


    Default

    and my program could easily be a problem. I use RecordPad by NHC Swift sound. its probably shit, especially since its the trial verision. but i dont have much to compare it to, except Sound Recorder.
    Check out my music -> Egression

  6. #26
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Igloo, Canadian Tundra
    Posts
    4,436


    Default

    Quote Originally Posted by SK8rocka View Post
    aww man i wish i had money *starts to cry*
    haha I only bought the squier
    Check out my music -> Egression

  7. #27
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Winnipeg
    Posts
    3,621


    Default

    Quote Originally Posted by Ryder1234 View Post
    Also, I'm using a Line 6 Spider II amp.
    !@#%4

    That's the same as my amp.

  8. #28
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Igloo, Canadian Tundra
    Posts
    4,436


    Default

    haha sweet. I guess I just have to do pretty much what you do, then. Any suggestions for a program to start?
    Check out my music -> Egression

  9. #29
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Winnipeg
    Posts
    3,621


    Default

    I use Acoustica Mixcraft, it seems to work really well with hooking up an amp directly into the microphone jack.

    I know for a fact that there are some programs that don't work well with that method of recording, so I recommend that program mentioned above. Though, it's uh, hard to get for free.
    Last edited by Homer; 08-07-2008 at 01:28 PM.

  10. #30
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Igloo, Canadian Tundra
    Posts
    4,436


    Default

    Yeah, I'm just looking for something free. I'll look for it though.
    Check out my music -> Egression

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •