Page 276 of 347 FirstFirst ... 176226266274275276277278286326 ... LastLast
Results 2,751 to 2,760 of 3465

Thread: Come To Sweden 3

 1. #2751
  Join Date
  Oct 2004
  Location
  Huddinge, Stockholm
  Posts
  8,908

  Default

  Det rimliga vore att leva sitt liv optimalt. Problemet är kanske att det finns en optimal väg, bekväm väg och en blandning av de två. Det är inte värt att optimera sin väg totalt om någon annan får det sämre. Svårt är också att innan veta vilken väg som skulle vara bäst. Det är tråkigt när någon går bort, särskilt i unga år. Samtidigt som "Why do we pity the dead?" Det är värst för de som blir kvar, då får man göra det bästa av situationen och ta lärdom. Död är lite tabubelagt och inte syns inte så mycket, förutom när det kommer dödsantal från nyhetsmedierna. Skulle man abstrahera livet skulle det ungefär vara födas, lära sig, arbeta, pensioneras och dö. På den nivån blir det träligt. Livet har sin charm i detaljerna. "Livet vi förbrukar är alltid för kort" som Asta Kask sjunger på nya skivan.

  För mig var det rätt enkelt att välja linje. Det var inte många att välja på som passade mig, kände jag. Tekniklinje (med extra matematik- och fysikkurser) eller en naturvetenskaplig linje med matematik- och datainriktning. Däremot hade jag kanske valt den andra i dag. Det är en av sakerna man inte vet. Det gäller att man kan byta arbete i livet och om omskolning behövs måste det finnas. Särskilt om det diskuteras om pensionsåldern skall höjas. Ska man på tivoli med barn kanske man inte ska gå ensam. Får man bara stå och vänta blir det förmodligen en lång dag.

  Nackspärr har man haft efter några konserter men ingen som hållit i sig en hel vecka, vad jag kan minnas. Men de dagarna man haft det har varit jobbiga. När jag var och såg Charta 77 mötte vi en vän till en vän jag var med. Hon hade något problem med sina öron just då så hon kände sig sjösjuk när hon flyttade huvudet för hastigt. Ändå gjorde hon det titt som tätt. Även om man har ont hela tiden känner man ju inte av det hela tiden. Det är när man påminns om det när man hastigt rör nacken. Då blir det en starkare signal till en att det gör ont. Vet man att man har ont i nacken lär man spänna sig lite extra för att inte göra fel. Vi får vänta och se hur pr med kliandet löses.

  Jag märkte att repetition var bra inom matematik och fysik när man skulle bli säker på hur man skulle lösa vissa uppgifter och således fick bättre koll på hur metoden eller principen fungerade. I de ämnen kunde jag ibland lättare förstå formler och härledningar i samband med lite textförklaringar. Att läsa och förstå långa textstycken har jag aldrig fastnat för. Det blev då att man försökte att anteckna de viktigaste punkterna ur litteraturen. haha. Bara att man gäspar brukar kunna förstöra ens bokstäver tillräckligt för att man inte ska förstå vad man skrivit.
  På en del föreläsningar var det alltid någon som innan föreläsningen var framme och frågade om någonting. Då gick föreläsaren igenom i början av föreläsningen. Någon gång tog det väldigt lång tid för att det dök upp nya frågor och massa nya saker försvann i brist på tid. Det var lite tråkigt för det verkade som att de flesta hade greppat (eller bara inte brydde sig om) det som några frågade om.

  Lär tänka på det nu när vi skrivit om det. Har ju slitit mig i håret av alla felaktiga "vart" på sistone. Språkbanken har en korpus och där gav "kaffepanna" 119 träffar och "kaffekanna" 150. "Tepanna" gav inga men "tekanna" 303.
  haha. Jag är inte beredd att hålla med dig om det. Det blir en lätt mjölig smak av det. Man får inte i sig det lika lätt som en sockerkaka heller. Utan mjöl blir det mest fett med socker. Men det är inte så illa det, i smaken. :-) Men det är inte gärna något man äter ofta.
  Jag hade ett par byxor (eller om det var två) som var för små så jag tänkte att jag skulle göra en punkig väst av den. Jag hade den på mig när jag skulle se NOFX 2003. Den satt lite konstigt däremot och då bestämde jag mig för att sy igen och sätta axelband. Det var ingen vidare struktur på den och några små hål minns jag. Så den har inte varit särskilt använd. Ja, en väska skulle man enkelt kunna göra av en tröja. Gäller bara att den är tålig, eller att man förstärker den invändigt så att den inte slits för snabbt när man har saker i den. Har man flera tröjor som man vuxit ur eller bara inte bär så ofta borde man kunna göra ett lapptäcke av dem, fast lapparna blir rätt stora. Då har man sina favoritband att dra över sig vid behov.

  Mungiporna åker för det mesta ned när man ska se neutral ut. Vrider man dessutom upp huvudet så blir de ännu längre ned i förhållande till resten av munnen så att man ser ännu surare ut. Tvärtom om man tittar nedåt. Jag tror inte att de tar hänsyn till det när man tar foto för pass och id-kort.
  Även de bra lärarna hade sina stunder. De är bara människor, som oss andra, och har sina sämre och trötta dagar. I låg- och mellanstadiet kan jag inte minnas vi skrattade åt lärare. Kan inte minnas att någon var särskilt sträng, men de kanske bara inte behövde vara det mot mig. Sedan var inte alla så snälla och duktiga hela tiden.

  Tack. Jag har faktiskt lite planer själv för helgen. I morgon fyller ska jag fira en som fyller år och på lördag ska jag se Asta Kask (och Alonzo & Fas 3). I morgon blir kanske inte en sen dag men lördag blir förhoppningsvis en rolig dag. :-) Du får ha det så bra tills på söndag!

  Jag undrar om det var fler som satsade allting på den transparenta Baghdad, för 105:- är på tok för lågt för den. Den dyker däremot upp lite då och då på Ebay. Det var bra att du skrev. Hoppas på att de svarar, även om de inte kan svara.
  Quote Originally Posted by Tijs View Post
  Sometimes I love Jojan <3
  Quote Originally Posted by Amiralanal View Post
  Jojan is not ignorant. He is the king. You are the enemy.
  Quote Originally Posted by PilZ-E View Post
  I appreciate Jojan.
  Quote Originally Posted by noodle654 View Post
  Jojan you are my favorite!!
  Quote Originally Posted by Bipolar Bear View Post
  Jojan fucking owns!
  Quote Originally Posted by Jebus View Post
  jojan's right boob = hawt
  Quote Originally Posted by Krojd View Post
  Jojan, you are awesome
  Quote Originally Posted by yarock View Post
  Jojan für den Sieg.
  Quote Originally Posted by KickHimWhenHe'sDown View Post
  I like Jojan's signature.
  Quote Originally Posted by Defender View Post
  Jojan for President!
  Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
  I actually think Jojan is pretty funny in his own right.
  Quote Originally Posted by TheJakes84 View Post
  Jojan's signature is the longest and most beloved. <3
  Quote Originally Posted by KickHimWhenHe'sDown View Post
  Maybe because it came from Jojan, and Jojan rules.
  Quote Originally Posted by "Melyssa K" Kennedy View Post
  Jojan is right
  Quote Originally Posted by -Ignition- View Post
  Jojans planer låter bra.

 2. #2752
  Join Date
  Jul 2008
  Location
  Sweden
  Posts
  654

  Default

  Ibland kan det vara så att det bekväma inte är det optimala. Men i längden borde man kunna må bättre av att välja det optimala. För mig egen del vet jag att jag inte alltid mår bäst av att välja det mest bekväma även om det känns mest lockande. I efterhand vet jag att det som hade varit ett "bättre" val för mig också fick mig att må bättre. Så till nästa gång vet jag att om jag väljer det optimala så väljer jag också det jag mår bra. Lite kul i videon med "awkward guitar". Men ja det är förstås sant, även om det känns hemskt att säga, att det är värst för den som blir kvar. Livet är väldigt mycket att överleva, t.ex. att utbilda sig för att kunna jobba för att få pengar för att kunna leva ett "normalt" liv. Det låter träligt ja, men man får hitta sin mening med det.

  För mig stod det mellan samhällsvetenskaplig och naturvetenskaplig linje. Jag valde samhällsvetenskaplig, men som sagt hade jag kanske valt naturvetenskaplig om jag valt idag. Samtidigt har jag ju nu läst kemi, biologi och fysik som man läser på den linjen, så nu har jag typ båda linjerna i bagaget. Jag tänker mig att man kan skola om sig om man vill ändra riktning i sitt arbetsliv. Det känns som att det är troligt att jag kommer vilja göra det en dag, men jag kommer åtminstone gå vidare i mitt nuvarande yrke tills något annat händer.

  Precis, man glömmer bort att man har ont och så råkar man göra den rörelsen ändå. Till slut, om man har ont under lång tid, kan man nog börja vänja sig och man tillåter inte längre kroppen att låta det göra ont. Men då får man lite mindre rörlighet också. Som när man haft ont i foten eller liknande, så går man runt och haltar någon vecka och sen går det onda över men man haltar ändå för att man tror att det ska göra ont.

  Det håller jag med om, att det är tråkigt om det blir får många frågor på något som de flesta verkar ha förstått. Då är det bättre att ta det efter lektionen så att man kan gå igenom det nya. Ett bra sätt att lära sig som jag vet fungerar för mig, är att lära någon annan det. Då måste man verkligen ha förstått det man ska lära ut, annars är det svårt att ge infon till någon annan, och om den personen ställer frågor som man inte vet svaret på måste man ta reda på det och då lär man sig ännu mer om ämnet. Så det är bra att ha en klasskamrat som inte hänger med på det som gås igenom så att man kan förklara för denna sedan:P

  Av den lilla undersökningen kan man tänka sig att kaffekanna kan vara vanligare, vilket jag tycker kan vara troligt. Men vi får se.
  Om man äter kladdkaka gör det inte så mycket om den inte blir helt genomgräddad, för då blir den som en sockerkaka innan den är i ugnen:P Men jag håller med om att man inte gärna äter det så ofta.
  Haha. Ett stort lapptäcke med alla sina favoritband var ju en rolig idé. Man kan då också köpa riktiga tyglappar med risk för att täcket blir mindre mjukt och följsamt.

  Det är sant, och på passfotot upplever jag att man ofta har huvudet lite riktat uppåt. Det kanske är därför man ofta ser ut som en brottsling.
  Jag minns mest från låg- och mellan att när man hade skolavslutning och skulle byta klass till hösten och därmed lärare, så grät alltid de flesta för att de inte villa lämna sin lärare. Men när man var äldre var det ingen som gjorde det.

  Hur var Asta Kask och Alonzo då? Jag orkade inte skriva igår kväll, jag var och tittade på hästkurs hela lördagen och halva söndagen så när jag kom hem igår kväll var jag trött i huvudet av all information man samlat ihop.

  Megastore svarade att jag kunde avboka den ena skivan, att de bad om ursäkt för lång leveranstid och att leverantören beräknar ha skivan i lager om 7 arbetsdagar (dvs. i början på nästa vecka). Så då får vi se. Jag fick också en lapp från posten idag om att hämta ut ett skrymmande paket, det bör vara vinylerna från ebay:)

 3. #2753
  Join Date
  Oct 2004
  Location
  Huddinge, Stockholm
  Posts
  8,908

  Default

  Man kan tänka sig att man optimerar sig mot något särskilt. Antingen försöker man att optimera sin bekvämlighet, sin lycka, sin förmögenhet eller för den delen någon annans. Det gäller att kunna se fram vad som blir bättre för en senare. Just nu kanske man inte har någon lust att städa, men så skönt det efteråt. Lika bra att göra det nu än om en vecka då det kanske är värre. "What would be different now if you were there, than here?" Det är intressant när man väl hör om någon som lever utanför systemet. Christiania i Köpenhamn är ett intressant exempel. Men det finns andra kollektiv runt om i världen som lever utanför. För andra är det inte lika lätt. Det finns en kille som lever hemlös och går runt och ägnar sig åt att hitta förlegade platser som ändå finns inne i städer, nära människor. Han sysselsätter sig med att ta sig in på företags och myndigheters datorsystem men tittar bara runt och rapporterar ändå alltid vad han gjort till dem, så att de ska kunna fixa det. Inte sällan har det bara varit med hjälp av en webbläsare och ändå har han blivit anmäld. Förmodligen har han läckt några dokument till Wikileaks.

  En bred utbildning är har sina fördelar, särskilt om man inte vet exakt vad man vill göra. Eventuellt blir det enklare att omskola sig, när man känner för det. Inte tänker väl någon göra exakt samma sak i hela sitt liv. Även de som väljer en yrkesinriktad utbildning på gymnasiet lär byta karriär någon gång, varför det är bra att även de ger högskolebehörighet. Jag får för mig att det var vanligare att man åtminstone stannade inom samma företag länge i livet förr, men kanske främst större företag. Då kunde man ha en karriär inom företaget. Svårare att ta sig vidare inom ett litet nischat företag.

  Hade ont i ena stortån för ett tag sedan, för att jag slagit i den. Först då märker man hur mycket man kommer åt med tån till vardags. Även efter två veckor när jag tån var bra var jag väldigt försiktig när jag gick. Det visar på hur bra man kan anpassa sig till förändringar. Om man skulle få någonting mer permanent skulle man kunna gå runt med det också. Problemet blir om det blir en extra ansträngning någon annanstans, att man belastar något annat för att gör det lättare, så att man skadar sig mer.

  Man förväntar sig att någon av den frågande personens vänner ska säga till. På gymnasiet och högstadiet (och någon gång på universitetet) kunde jag ibland försöka hjälpa mina kamrater. Det var roligt när det visade sig att de förstått vad man sagt till dem. För det mesta var det bara något litet som de inte förstått, men ibland var det de som inte alls hängt med på vad läraren hade försökt att förmedla. Då fick man ta det från början, tydligt och sansat. Det händer också, som du skriver, att man får frågor man inte kan svara på. På så sätt var det bra. Ibland kunde det vara en barriär att man tänker med matematiken på olika vis. Det är när man inte lyckas förklara som man undrar varför inte lärare får bättre betalt. De är ju bland de viktigaste byggstenarna i samhället.

  Än så länge har jag inte hört något om pannor och kannor.
  En kladdkaka ska vara kladdig. Men en för kladdig sockerkaka kan vara svåräten om det är för mycket mjölsmak i smeten. Det är där skon klämmer för mig. Mjöl är i sig inte gott och saker med mjöl smakar ofta mjöl innan de är gräddade.
  Jag är ganska nöjd över den idén. Men det behövs några stycken för att det ska bli praktiskt. Jag vet inte heller hur man skulle rent praktiskt, men ett mjukt täcke är bättre än ett hårt. En annan idé kan vara att göra kuddöverdrag eller kanske örngott av tröjorna. En del tryck är kanske inte så sköna att sova på å andra sidan.

  Jag hade mitt huvud lite nedåt, förmodligen för att jag är längre än du. Jag blev tillsagt att jag skulle titta upp mer in i kameran också.
  Efter lågstadiet minns jag att någon grät. Det var en bra lärare och vi skulle vara hennes sista klass, men hon gick ett läsår med en ny klass. Jag vet inte om det mest var för att hon själv ville eller om det var lärarbrist i kommunen. Den klassen verkade däremot vara ganska jobbig så hon pensionerades efter det. Efter högstadiet var det några av lärarna som kom och grät när de skulle säga adjö. En av dem sade att han aldrig gjort det förut vid en avslutning, men oss skulle han sakna. Det var kul att höra.

  Asta Kask var duktiga och Alonzo lika så. Jag kände mig bra i går men i dag känner jag av lite verk i nacken och armarna, ungefär som träningsverk. Det var bra ös.
  Det är förståeligt att du var trött efter en så intensiv kurs. Var den bra då?

  Vad bra att du kunde avboka och att de kunde ge ett besked. Hoppas att skivan är här nästa vecka. Förmodligen är det dina Ebay-skivor som kommit också. Riktigt roligt! :-) Inte många skivor som fattas då. Bara Splinter, Conspiracy of One och Rise and Fall, Rage and Grace. (Eller hur?) Åtminstone till en början. Jag hoppas att de kommer med något besked om vinyl till Days Go By snart. Snart ett år sedan skivan släpptes. Snart ett år sedan vi såg dem.
  Quote Originally Posted by Tijs View Post
  Sometimes I love Jojan <3
  Quote Originally Posted by Amiralanal View Post
  Jojan is not ignorant. He is the king. You are the enemy.
  Quote Originally Posted by PilZ-E View Post
  I appreciate Jojan.
  Quote Originally Posted by noodle654 View Post
  Jojan you are my favorite!!
  Quote Originally Posted by Bipolar Bear View Post
  Jojan fucking owns!
  Quote Originally Posted by Jebus View Post
  jojan's right boob = hawt
  Quote Originally Posted by Krojd View Post
  Jojan, you are awesome
  Quote Originally Posted by yarock View Post
  Jojan für den Sieg.
  Quote Originally Posted by KickHimWhenHe'sDown View Post
  I like Jojan's signature.
  Quote Originally Posted by Defender View Post
  Jojan for President!
  Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
  I actually think Jojan is pretty funny in his own right.
  Quote Originally Posted by TheJakes84 View Post
  Jojan's signature is the longest and most beloved. <3
  Quote Originally Posted by KickHimWhenHe'sDown View Post
  Maybe because it came from Jojan, and Jojan rules.
  Quote Originally Posted by "Melyssa K" Kennedy View Post
  Jojan is right
  Quote Originally Posted by -Ignition- View Post
  Jojans planer låter bra.

 4. #2754
  Join Date
  Jul 2008
  Location
  Sweden
  Posts
  654

  Default

  Det är sant, man kan välja vad man vill satsa mot. Vilket typ av liv man leva. De flesta strävar antagligen efter att vara lyckliga, men genom att ta sig dit på olika sätt. Städning är ett bra exempel. Jag städer gärna för att jag tycker om när det är rent och fint, men städningen i sig är inte det roliga, bara vad det för med sig. Bra låt med Pennywise, den lät lite som Bad Religion, troligtvis på grund av de långa snabba meningarna. Kanske har du sett "100 % bonde", eller "Bonder(danskt ö)ven" som det heter på danska, om en man som försöker leva självförsörjande. Så skulle jag gärna kunna leva men det kan vara svårt att klara av för en vanlig människa. Han kan ju klara av det bättre eftersom han har sitt tv-program där han antagligen får en del inkomst, så han har tid att arbeta hela dagarna på sin gård. En annan skulle ha svårt att hinna med om man samtidigt ska ha ett jobb för inkomst.

  Ja, i vissa jobb kan man klättra inom företaget. I mitt jobb, med lite extra utbildning t.ex. chefsutbildning eller motsvarande, skulle man kunna bli chef. Det är rätt enkelt om man är rätt person för uppdraget, har fått tillräckligt med erfarenhet och fått chansen att avancera. Men sedan kanske man inte kan bli chef var som helst, det vet jag inget om. Troligtvis får man hålla sig inom samma bransch, jag är inte så insatt i det där eftersom det inte är aktuellt för mig.

  Det är ju risken med lite mer långvariga smärtor, att man belastar något annat mer. Ibland är det svårt att göra det smärtande, bara för att kroppen inte vill. När jag var ute och sprang med ont i knät så "kunde" jag inte sträcka ut benet hur långt som helst, trots att jag försökte, för kroppen ville inte tillåta det. Det är rätt häftigt när det blir så också.

  Haha, det är sant. Det är svårt med pedagogiken ibland, när man tänker olika. Förhoppningsvis lyckas lärarna anpassa sig efter alla olika sätt det finns att lära in på. Det är därför man ibland får en sak förklarad för sig flera gånger och när någon annan förklarar det förstår man plötsligt. Ibland kan det handla om ett litet missförstånd som gjort att man inte förstått, så när man lyckas reda ut det så faller allt på plats.

  Inte jag heller.
  En kladdig sockerkaka tror jag inte heller jag skulle tycka om, mest för att den inte ska vara så. Jag håller med om att mjöl i sig inte är gott men jag har aldrig tänkt på om saker brukar smaka mjöl. Det enda jag kan tänka mig är en pajdeg till efterrättspaj, sådan gillar jag inte och jag tror den brukar vara mjölig. Eller åtminstone torr. Jag ska tänka på det framöver.
  Om man gör ett örngott av en välanvänd tröja kan det fungera. Det är mest nyare tröjor som har väldigt plastiga tryck, vilket inte är det skönaste.

  Jag tror inte de sa något särskilt till mig om hur jag skulle titta. Men det är möjligt att jag automatiskt tittar lite uppåt, antingen för att kameran ser ut att sitta högt eller för att jag tror att jag inte når upp:P
  Apropå att vilja jobba eller inte, så kom jag att tänka på i gymnasiet när vi hade en lärare som gjorde sin praktik hos oss. Vi var ju en ganska dryg klass på olika vis och efteråt fick vi höra att han hoppat av utbildningen. Förhoppningsvis gjorde han det valet av andra anledningar. Jag vet om fler som hoppat av lärarutbildningen efter att ha haft praktik, framför allt i högstadiet och gymnasiet då ungdomarna kan vara som bråkigast. Det är lite annorlunda om lärarna gråter, men förstås kul om de kommer sakna en:)

  Bra att det var bra. Då har du öst på bra om du fick träningsvärk!
  Ja, det var en bra kurs. Alltid inspirerande att gå på intressanta kurser.

  Det var skivorna som kom idag! Så ja, nu har jag S-T, Smash, Ixnay och Americana och förhoppningsvis Ignition om en inte allt för lång framtid. Tre (fyra) kvar. Det är dags att skruva upp en till list, lättare sagt än gjort. Får se om jag kan lyckas någon dag när jag vågar ställa mig på skrivbordet igen. Vad mysigt, idag för ett år sedan var vi ner på stan och växlade pengar, hämtade ut Isaacs pass och köpte frukost till den tidiga buss- och flygresan dagen därpå.

 5. #2755
  Join Date
  Oct 2004
  Location
  Huddinge, Stockholm
  Posts
  8,908

  Default

  Sedan är det såklart så att man byter kanske prioritering under livet. Det låter konstigt att man skulle försöka att vara olycklig. Även om man försöker att inte stöka ned blir det oordning efter ett tag. Om inte annat så för få bort dammråttorna. Jag har inget emot att ha en hög med papper, eftersom jag vet vad som ligger där. Då är det ordnat på sitt sätt. Jag gillar att ha god översikt och kontroll snarare än att ha det snyggt. Det där är en av de populärare Pennywise-låtarna. Riktigt bra skiva. Jag har inte sett "100% bonde". Får han pengar från tv-programmet är han kanske inte självförsörjande. Det låter svårt att försörja sig helt själv eftersom man just behöver någon inkomst till att köpa nya verktyg. Han man möjligheten att sälja något överskott kanske det kan var tillräckligt. Är man två på gården kan hälften arbeta någon annanstans och andra hälften jobba på gården. Det låter som något många fantiserar om att hamna en dag, smått idylliskt.

  Det gäller inte bara att kunna avancera utan att vilja. Precis som med andra arbeten gäller det att vara bra på det. Man kanske inte kan hoppa från en hög chefsposition till en hög chefsposition i en annan bransch. Förmodligen att man några goda egenskaper som kan fungera i andra branscher också. Några gemensamma nämnare.

  Det är rätt tufft att pressa sig extra, trots att det smärtar och man inte klarar av att ta ordentliga steg. Att man får gå med skoskav när man skaffat nya skor är inte helt sällsynt. Värst var när jag bar ett par kängor som fortfarande var väldigt hårda. Då försvann det en stor bit skinn bak ovanför hälen. Men man kan inte gärna vara helt utan skor, så när det väl behövs får man bita ihop.

  Definitivt. Diskussioner har man haft med vänner där det mot slutet visat sig att man sagt samma sak, fast på olika sätt. För lärare som arbetat några år kommer det förmodligen att vara enklare när man sett några exempel på hur elever tänker. Som du skriver kan man förstå bättre när någon annan förklarar. Fast ibland kan en extra förklaring förvirra till det om den personen som förklarar har ett annat tankesätt i ämnet eller själv förstår en detalj. Det finns många platser där det kan gå snett.

  Lagom är bäst. Jag vet inte om jag tänker extra mycket på att det är mjöl i smeterna och därför tänker på det. Haha. Den bakade pajdegen brukar vara det godaste på hela pajen, med glass, grädde eller vaniljsås. Därför äter jag alltid efterrättspajer inifrån och ut. Annat med middagspajer där kanten är lite smaklös och torr bara. Den biten skär jag då loss och äter med resten av pajen som har någon fyllning.
  Om man gör ett örngott av en välanvänd tröja kan det fungera. Det är mest nyare tröjor som har väldigt plastiga tryck, vilket inte är det skönaste.
  Det var det jag tänkte på, att de plastiga trycken inte blir sköna. Men dem kanske man kan till kuddar att ha i soffan.

  Haha. Kanske är man van som kort att se upp för att titta på folk med mera att det kom naturligt för dig att göra det också när passfotot ska tas. Som medellång har man kanske inte samma vana. Har ju både långa och korta vänner.
  Haha. Stackare. Det är lite av anledningen till varför man ska ha praktik, för att lära sig om arbetet passar en. För några blir det kanske lite förhastat om man bara baserar det på en enda klass, och innan en är färdigutbildad. Jag har hört om klasser som inte varit särskilt snälla mot vikarier, men just bara för att de är vikarier och inte har någon makt. Det är kul att lärarna gillade oss, men tråkigt att de inte alla klasser var så.

  Jo men det gör ju ont. :-P I morse vaknade jag med lite ont i nacken. Det kanske är kvar från konserten eller så har jag legat konstigt med huvudet på kudden.
  Vad bra. :-) Vad handlade den om?

  :-) Du kanske få be någon vän om hjälp att få upp den. Åtminstone så att du inte faller och bryter nacken. :-P Du får ordna med kalas och visa upp vad du har åstadkommit med sedan också. Fira att det bara är tre (fyra) kvar! Jag och min kusin var i London redan på måndagen. Blev lite taggad inför konserten igen nu när jag tänkte tillbaka på det. Haha.
  Quote Originally Posted by Tijs View Post
  Sometimes I love Jojan <3
  Quote Originally Posted by Amiralanal View Post
  Jojan is not ignorant. He is the king. You are the enemy.
  Quote Originally Posted by PilZ-E View Post
  I appreciate Jojan.
  Quote Originally Posted by noodle654 View Post
  Jojan you are my favorite!!
  Quote Originally Posted by Bipolar Bear View Post
  Jojan fucking owns!
  Quote Originally Posted by Jebus View Post
  jojan's right boob = hawt
  Quote Originally Posted by Krojd View Post
  Jojan, you are awesome
  Quote Originally Posted by yarock View Post
  Jojan für den Sieg.
  Quote Originally Posted by KickHimWhenHe'sDown View Post
  I like Jojan's signature.
  Quote Originally Posted by Defender View Post
  Jojan for President!
  Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
  I actually think Jojan is pretty funny in his own right.
  Quote Originally Posted by TheJakes84 View Post
  Jojan's signature is the longest and most beloved. <3
  Quote Originally Posted by KickHimWhenHe'sDown View Post
  Maybe because it came from Jojan, and Jojan rules.
  Quote Originally Posted by "Melyssa K" Kennedy View Post
  Jojan is right
  Quote Originally Posted by -Ignition- View Post
  Jojans planer låter bra.

 6. #2756
  Join Date
  Jul 2008
  Location
  Sweden
  Posts
  654

  Default

  Precis, har svårt att se att man vill något annat än vara lycklig. En del kanske stannar vid att vara någorlunda lyckliga medan andra inte nöjer sig med det. Som du skriver kan man ha lite oordning om man har kontroll över var man har sina saker. En hög med papper kan man lätt städa i ordning genom att lägga högen prydligt, så kan det genast se bättre ut. Jag tycker inte om att det ser stökigt ut, som när man inte plockar undan efter sig så att efter en tid ligger det olika saker på samma ställe. Då får man sortera och lägga saker på sin plats. Bonden är kanske inte självförsörjande på så vis, men hans eget motto är att han vill göra saker enklare. Så han odlar egen mat, har några djur, bygger och fixar. Jag antar att han får någon typ av lön för sitt program, så han har råd att köpa byggmaterial och djur. Det mest självförsörjande är väl att han odlar egen mat, bygger saker själv istället för att köpa, och får mat från sina djur. Han gör det från grunden, så att säga. Både mina föräldrar och mina farföräldrar odlar mycket själva, så jag tycker det känns lyxigt att få med sig en påse morötter, gurka, mangold, sallad m.m. när man varit där och hälsat på. Det är roligare än att gå till affären och köpa, man blir mer oberoende. Eftersom jag bor i lägenhet har jag lite svårt att odla så mycket själv. Jag har gräslök, det är allt just nu, men jag har chiliplantor och en paprikaplanta som kanske kan bli något av. Och små citronträd, haha, men jag har förstått att det kan dröja flera år innan man får frukt på sådana, om jag ens lyckas få dem att överleva så länge.

  Att bli chef innebär ett ganska stort byte av arbetsuppgifter i de flesta branscher, och det finns dem som hellre jobbar praktiskt och därför inte vill få sådana uppgifter som det innebär att vara chef.

  Skoskav kan vara mycket plågsamt, som du skriver kanske man är tvungen att fortsätta gå med skorna på också. Det låter läskigt att skava bort en bit skinn. Jag fick skoskav av ett par skor första tiden jag hade dem, men nu har det slutat med att tyget på hälens insida har skavts bort istället. Problem solved.

  Jag brukar göra pajdeg av havregryn, smält smör och lite mjöl. Den tycker jag blir godare än annan pajdeg. Pajdeg till middagspajer kan vara lite torr ja, man måste ha mycket fyllning och mindre deg. Samma med hemmagjord pizza.
  Man kan väl också rama in en tröja, det får man göra med tröjorna som har plastiga tryck som inte passar som täcke eller kudde:)

  Oftast tittar jag uppåt, men det är inte som att jag får ont i nacken iallafall:P Det är ju kul när jag hittar personer som är kortare än mig.
  Det har man hört ja, men jag tror aldrig jag haft någon vikarie mer än någon enstaka lektion. Jag tyckte dock att det fanns en del lärare i gymnasiet som inte hade särskilt mycket pondus, så det blev lite att klassen tilläts vara busig. Med de lärare som var mer respektingivande jobbade man under lektionerna även om man samtidigt kunde ha kul. Samhällsprogrammet i min skola var också oerhört slappt, vi gjorde mycket arbeten och de klarade man av att göra väldigt intensivt dagen innan inlämning istället för att jobba lite i taget under ett par veckor. Så då blev det mycket stök och stoj under lektionstid. Det handlar också till stor del om egen disciplin, men så länge man uppnår sina ambitioner så är det som det är.

  Ibland sover man konstigt också.
  Det handlade om att utbilda sin häst men för att göra det måste man utbilda ryttaren så en stor del av kursen i helgen handlade mer om människorna än om hästarna. Både fysiskt hur ens kropp fungerar och att man blir medveten om den, och mentalt som att vara konsekvent, att kunna vara bestämd samtidigt som man är vänlig eller att utstråla säkerhet även om man själv är osäker på situationen. Man kan bygga upp en bred grund innan man ens börjar träna sin häst seriöst, precis som vi människor behöver bygga upp en vänskap, tillit och ömsesidig respekt. Det finns väldigt många komponenter i hästtränandet om man bara vill lägga tid och energi på det, som t.ex. varför man ska hålla på med hästar alls som vi varit inne på en gång tidigare. Jag anser att man ska lägga den tiden när man väl köpt sig en häst.

  Det vore oturligt om jag bröt nacken. Det värsta som bör hända att är skrivbordet ger med sig, och då stryker nog min dator och bildskärm med. Ja, sedan blir det vernissage med avslutande diskussion om hur jag ska få tag i resten av skivorna.
  Jag ser på klockan (18.09) att man var där, redo för konsert, för ett år sedan. Kanske stod man ute i regnet vid den här tiden, jag minns inte riktigt. Det var också ett år sedan vi träffades första gången, eller hur?

 7. #2757
  Join Date
  Oct 2004
  Location
  Huddinge, Stockholm
  Posts
  8,908

  Default

  Om man vill vara olycklig så blir man kanske paradoxalt nog lycklig av att vara olycklig och då är man inte olycklig. Beroende på hur en livssituation ser ut är man olika benägen att ändra på något. Är det tillräckligt bra så nöjer man sig kanske. Den typen av stök gillar jag inte heller, när saker är osorterat. Jag kan störa mig att saker ligger på fel hylla i kylskåp och frys. Ibland tar jag ut allting och sorterar om. Värst är när det ska fyllas på och det läggs längst fram. Vore mycket bättre om de gamla varorna, som borde konsumeras snarare är närmast när man ska plocka ut så att man då inte behöver leta.
  I dag anses det verkligen vara lyxigt att kunna få odlad mat direkt av de som odlat den. Vi har en granne som odlar en hel del eget. När jag var liten brukade man kunna sitta och ta upp och gnaga på några morötter som de odlade. Numer brukar de komma över med saker som de fått i överflöd. Förra året tror jag att de hade fått väldigt många vindruvor (odlade i växthus). Mamma brukar få gå och ta rabarber där. Det krävs både att ha plats och tålamod när man ska odla en del saker. Citronträd och apelsinträd har jag sett hos bekanta. Har de frukt blir de aldrig riktigt stora. Diameter på tre centimeter som mest, skulle jag uppskatta. Går kanske att använda de små till något ändå, lägga i någon typ av sockerlag och ha i dessert, kanske.

  Så är det, definitivt. Det gäller att ha en gradvis övergång med allt mer ansvar innan man känner att en chefsposition är på sin plats. Andra vill som sagt inte ens bli chef. Ibland får man känslan att det är målet för folk, eller att det är vad som förväntas, att komma så högt upp som möjligt.

  Jag hade en bild på hålet (uppskattningsvis 4 cm²) som blev som jag hade lagt upp på Bilddagboken (på den tiden), men har lyckats bli av med den nu. Det var en fin bild. Det är bra att hud läker. :-) Jag tror att det var mitt förra par skor som jag började få skoskav i efter att ha använt dem väldigt länge. Då köpte jag nya skor. Det blev motsatt effekt till hur det brukar vara. Hälen slits alltid ned på skorna eftersom man inte alltid bryr sig om att snöra upp innan man tar av eller på sig dem.

  Havregryn gör det förmodligen mer intressant än bara smör, mjöl och ägg. Men jag vet inte om det ger så mycket smak. Man äter inte paj för degen, utan för innehållet. Det är innehållet som är det viktiga, precis som med pizzor. Pizzor får man inte ha för mycket på, för då blir det svårt att få degen gräddad ordentligt.
  Rama in eller bara hänga upp som de är. Man skulle kunna sy ihop ett lakan som ett kollage av tröjorna och hänga på väggen också. Kanske göra ett draperi eller gardin. Möjligheterna är många. :-)

  Det är bra att du inte lider av det i alla fall. Ta ett steg bak om det skulle börja kännas. Jag fick lite ont efter att ha tittat upp på Pennywise när vi stod längst fram. När jag är med familjen kan jag känna mig rätt lång. Sedan när jag är med några av vännerna är jag ungefär medellång. Du får se till att bli vän med de som är kortare än du. ;-)
  Vikarier blev allt mer sällan med åren. Om någon lärare var borta på gymnasiet så kom i bästa fall någon lärare som gav en uppgifter att göra till nästa lektion eller lät en gå in i klassrummet och arbeta med något som man redan påbörjat. Det var rätt skönt när lärarna tillät klassen att vara lagom stökiga. Ibland behövdes det att man gjorde någonting annat i ett par minuter för att kunna fortsätta och koncentrera sig på lektionen. Så länge det inte störde andra. Då var det för det mesta någon annan elev som sade till innan läraren. Ibland blev läraren bara tyst och tittade på dem som pratade och så sade någon av oss andra till. Jag upplevde inte att vi hade några särskilt arbetsamma dagar på gymnasiet. Man hade god tid på sig att göra uppgifter, även om vissa alltid skulle gnälla.

  Det är rätt lustigt hur dåligt man känner till sig själv, i hur man reagerar och det där. Om det inte redan görs, så borde det läras ut till viss del på bilskolor också, men inriktad på vad som kan hända i trafiken förstås. Man lär sig ändå att ta hand om bilen till viss del och hur den fungerar. Den är ändå helt mekanisk, till skillnad från en häst (eller annat djur). Är det fler delar i kursen eller är det några fler som du tänkt gå?

  Verkligen. Gäller att ha båda fötterna på bordet. Kom listen upp då? Perfekt med vernissage! Det är nästan så att jag skulle ha det för mina skivor. haha. En dag kanske. Du får skriva ut listan på min samling och säga att det är målet. ;-)
  Ja det regnade den dagen. Jag minns inte när vi lämnade krogen bredvid för att ställa oss i kön. Men jag har för mig att vi kom in ganska så snabbt. Hade mött några andra där inne och stod med dem. Vi möttes för första gången utanför, innan vi skulle hämta biljetterna. De öppnade biljettluckan vid 16 har jag för mig och vi möttes strax innan de hade öppnat, för 365 dagar sedan. :-) Sedan kanske vi sett varandra på West Coast Riot tidigare. Om inte annat så träffas vi väl om 50 dagar, då Bad Religion spelar.
  Quote Originally Posted by Tijs View Post
  Sometimes I love Jojan <3
  Quote Originally Posted by Amiralanal View Post
  Jojan is not ignorant. He is the king. You are the enemy.
  Quote Originally Posted by PilZ-E View Post
  I appreciate Jojan.
  Quote Originally Posted by noodle654 View Post
  Jojan you are my favorite!!
  Quote Originally Posted by Bipolar Bear View Post
  Jojan fucking owns!
  Quote Originally Posted by Jebus View Post
  jojan's right boob = hawt
  Quote Originally Posted by Krojd View Post
  Jojan, you are awesome
  Quote Originally Posted by yarock View Post
  Jojan für den Sieg.
  Quote Originally Posted by KickHimWhenHe'sDown View Post
  I like Jojan's signature.
  Quote Originally Posted by Defender View Post
  Jojan for President!
  Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
  I actually think Jojan is pretty funny in his own right.
  Quote Originally Posted by TheJakes84 View Post
  Jojan's signature is the longest and most beloved. <3
  Quote Originally Posted by KickHimWhenHe'sDown View Post
  Maybe because it came from Jojan, and Jojan rules.
  Quote Originally Posted by "Melyssa K" Kennedy View Post
  Jojan is right
  Quote Originally Posted by -Ignition- View Post
  Jojans planer låter bra.

 8. #2758
  Join Date
  Jul 2008
  Location
  Sweden
  Posts
  654

  Default

  Det är som att försöka göra en osjälvisk god gärning. Generellt sett mår man bra av att göra en god gärning, så det är svårt att hitta något som man själv inte vinner något alls på. Jag håller med angående kylskåpet, att man ställer ny mat längst bak. I övrigt försöker jag ha någon typ av ordning men det är svårt när man bor med någon som inte alls bryr sig om det:P Det har gjort att jag numera också kan ställa in saker på "fel" hylla.
  Det är svårt med sådana frukter som normalt inte växer här, som vindruvor. Men med ett växthus ska man väl kunna odla det mesta. Rabarber har jag redan varit hem och tagit och fryst in, de växer för fullt så då kan man samla på sig en del. Jag har hört om en som fått avokado på sitt avokadoträd. Mitt lilla träd bara står och är och har gjort det i över ett år nu. Det kunde ju vara kul med en minicitron på trädet, men det är också kul att bara se om man kan lyckas få det att leva. Jag sätter lite kärnor då och då från random frukter och ser om det blir något. Det svåra är förstås när vintern kommer och det blir mörkt.

  Man kan tänka sig att det är målet eftersom man då sitter "på toppen", men man kan nog ofta komma längre. Man kan ju vara chef i olika grader.

  Jag kan tänka mig att det var en fin bild, haha. Ja, det är bra att det läker. När jag såg Heroes så är ju där en tjej som är bra att regenerera sig själv, så hon kan ju nästan inte dö alls. Då tänker jag att det är det våra kroppar gör hela tiden, men inte i lika stor utsträckning. Vi kan inte få en kroppsdel som vi förlorat att växa ut igen, men vi kan laga det som är trasigt.
  Undersidan av skon slits också, man märker när mönstret börjar jämnas ut.

  Precis, innehållet är det viktiga. Degen bara håller ihop det och gör det till en paj och inte bara en röra. Det svåra med pizza, framför allt hemmagjord, är att innehållet ofta glider av degen när man ska börja skära i den. Det är tråkigt när man beställer hem pizza och de har lagt pizzorna snett i bilen på väg dit så att när man öppnar ligger innehållet bara på ena sidan av degen.
  Nu har vi massor med förslag på vad vi kan göra med våra tröjor när de inte längre kan användas som en tröja:)

  En av mina bättre vänner är ett helt huvud längre än mig, jag kan tänka mig att det skulle kunna se roligt ut för andra om vi står bredvid varandra. Samtidigt kan det också se roligt ut om alla mina vänner är som mig eller kortare, haha.
  Ja, ibland behöver man göra något annat en stund för att sedan koncentrera sig igen. Vad som var bra för mig är att jag aldrig brukar vara sedd som en stökig typ, så om vi var några som satt och skrattade så var det alltid samma personer som fick skulden. Men om man uppför sig väl mellan gångerna så finns det ingen anledning för lärarna att tycka illa om en.

  Det är intressant med hur vi är. Jag läste nyligen om hur man skickade sina chefer på en hästkurs där de skulle hantera hästarna för att bli bättre på att veta vad de utstrålar för egenskaper. Och ja, man kan ju ha liknande kurser där det också är viktigt för oss att veta hur vi beter oss. Det är en återkommande kurs, en instruktör som håller sina kurser på det stället där jag var tre gånger om året. I stort sett tar hon upp samma saker eftersom det är den inriktningen hon och vi som deltar valt, men sedan kan det vara lite olika fokus beroende på vad hennes tränare i sin tur anser är aktuellt just vid den tidpunkten. Jag kommer gå igen på den kursen när nästa tillfälle är i höst.

  Ingen list uppe ännu, har inte riktigt haft tiden. Imorgon åker jag till Stockholm med en vän så då blir det inget heller men kanske på söndag. Jag vill få upp den snart iallafall så att jag ser hur fint det blir med fler skivor! Strax innan man kunde hämta sin biljett var det ja. Kul! Och ja nästa gång blir i juli. Det är inte så lång tid kvar nu.

 9. #2759
  Join Date
  Oct 2004
  Location
  Huddinge, Stockholm
  Posts
  8,908

  Default

  Det skulle vara i någon riktigt tuff situation då man måste välja mellan pest eller kolera, som man säger. (Kolera är numer det bättre alternativet eftersom det går att behandla effektivt.) När det inte finns ett bättre alternativt kan man fundera på om gärningen är god. Sedan kan den som man gör en god gärning till få skuldkänslor istället för att bli nöjd. Eftersom man inte alltid innan vet om gärningen är god kan det ändra sig med tiden. Minst sagt invecklat. Det som är underligt med stökigt kylskåpsbeteende (för oss) är att det känns rätt självklart att saker har sin plats och man tar mat i ordning. Gör man fel någon gång är det ingen fara. Man är bara människa ändå. Lägger man aldrig rätt däremot... Så länge det inte blir allt för stökigt och det fortfarande är lätt att finna överlever man.
  Växthus måste man ha för de exotiska varorna. Det gäller att ha det bra där också, sköta om det. Inte för varmt och inte för kallt heller. För två-tre år sedan när det blåste en massa och vårt äppelträd föll (litet och växte snett) så gick grannens växthus sönder. Det var inte att det någonting flög in i det, utan det veks så att glaset sprack. Vi har kvar både rabarber och rabarberpajer frysta från förra året (och kanske år innan det). Hoppas att du får lite liv i den. Sätter du kärnorna i samma kruka? Jag ser framför mig att du har en kruka med jord där du petar i alla kärnor där. haha. På något vis började det växa svampar i samma kruka som en kaktus. Jag vet inte vad det var för någon svamp eller hur den kom dit.

  Man får avancera till andra företag och kanske ta en position i politiska sammanhang i näringslivet. Frågan är vad den absolut högsta positionen, i hela världen. En första ansats skulle vara USA:s president, men jag undrar om han har så mycket makt.

  haha. Några av mina vänner hade lite svårt att identifiera vad det var för kroppsdel. Det är rätt tufft att vi kan laga oss automatiskt. Nu är vi allt närmare att kunna odla små kroppsdelar som man behöver byta ut. Bara att kunna transplantera är magnifikt. När de ska byta skådespelare i Dr. Who så får doktorn "dö" för att regenereras till den nya skådespelaren. haha. Då kan man hålla på i 50 år, om man inte gör som Våra bästa år.
  Man får en bild av hur hur man går då också. Främre delen av mina skors undersidor är väsentligt mycket mer slitna än bak.

  Det rätt gott med röror också. En enkel pizza vore att baka bröd och ha röran till. haha. Det problemet har jag också stött på. Delvis har det med att degen inte är så hård, så pålägget rinner av när man ska lyfta. Kanske har man för mycket tomatsås eller vått pålägg. Sedan har det med hur mycket man har på och ojämn deg. Det är bara hypoteser. Jag har inte fått pizza hemkört, men det verkar rätt klumpigt om man kör ut pizzor och lägger in dem slarvigt eller kör illa.
  Ja. Får se om man kan tillämpa någon av idéerna också. :-) Då kan man passa på att dokumentera och sedan ge ut en bok.

  Kanske skulle det se roligt om ni höll varandras händer, som om du vore det yngre syskonet. Annars vet jag inte om jag skulle reagera. (Förutom att det var just du.) Stefan är en bra bit längre än var jag är och har en flickvän som är en bit kortare än jag. Då är skillnaden märkbar. Tänker jag efter känner jag något till par som har en stor höjdskillnad, men inte fullt lika stor. Jag har inte tänkt på det en massa. Det är inte som att man står hela tiden när man umgås. :-)
  Jag hade också den bilden av mig, att inte vara den stökiga. (Blev för tusan vald till kamratstödjare i klassen på högstadiet och fick en tröja.) Som var man inte den som blev tillsagd, fast att man kanske hade en del i det att göra. Jag tror inte att jag var särskilt stökig under lektionerna, utan var med på saker mellan. Man kommer långt med att vara skötsam vid rätt tillfällen. Lämnar man in läxor, gör vad man ska och får goda betyg så är det inga problem att busa ibland. hehe.

  Vad var resultatet av att man skickade cheferna på hästkurs? Vore intressant att vet om de som hade god hand med hästarna också hade bättre relation med sina anställa, eller något sådant. Förhoppningsvis blev de bättre, oavsett.

  Det blir säkert jättefint! Bara det blir rakt i förhållande till den andra listen. I morgon ska jag träffa några vänner och kanske spela lite brännboll. Det lär bli fint väder, precis som de senaste har varit.
  Jag minns att jag stod och tittade efter var exakt man skulle hämta ut biljetterna men de hade inte öppnat än. Sedan kom du fram ditt sällskap och hälsade. Får hoppas att det blir fint på Grönan när vi är där. Så länge det inte är spöregn så att folk står med paraply så är det bra. I sådant fall får man ställa sig långt fram eller i mosh-piten. I övrigt är det ganska tamt med band nu i sommar. Förutom i lördags när jag var och såg Asta Kask så har jag inga planer förrän Bad Religion.
  Quote Originally Posted by Tijs View Post
  Sometimes I love Jojan <3
  Quote Originally Posted by Amiralanal View Post
  Jojan is not ignorant. He is the king. You are the enemy.
  Quote Originally Posted by PilZ-E View Post
  I appreciate Jojan.
  Quote Originally Posted by noodle654 View Post
  Jojan you are my favorite!!
  Quote Originally Posted by Bipolar Bear View Post
  Jojan fucking owns!
  Quote Originally Posted by Jebus View Post
  jojan's right boob = hawt
  Quote Originally Posted by Krojd View Post
  Jojan, you are awesome
  Quote Originally Posted by yarock View Post
  Jojan für den Sieg.
  Quote Originally Posted by KickHimWhenHe'sDown View Post
  I like Jojan's signature.
  Quote Originally Posted by Defender View Post
  Jojan for President!
  Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
  I actually think Jojan is pretty funny in his own right.
  Quote Originally Posted by TheJakes84 View Post
  Jojan's signature is the longest and most beloved. <3
  Quote Originally Posted by KickHimWhenHe'sDown View Post
  Maybe because it came from Jojan, and Jojan rules.
  Quote Originally Posted by "Melyssa K" Kennedy View Post
  Jojan is right
  Quote Originally Posted by -Ignition- View Post
  Jojans planer låter bra.

 10. #2760
  Join Date
  Jul 2008
  Location
  Sweden
  Posts
  654

  Default

  Det kan vara lätt att råka ge den andra personen skuldkänslor. Man vill ju själv gärna ge något tillbaka när någon gör en gärning för en. Ja, senare kanske det visar sig att det som en gång var en god gärning senare blev till en dålig gärning, det vet man inte. Om man inte jättemycket varor i sitt kylskåp fungerar det bra. Vårt kylskåp är sällan fullt eftersom vi bara är två personer så då hittar man alltid maten även om den kan stå på olika på ställen.
  Synd med växthuset. Jag är mer van med att stora träd som börjat bli gamla bryts sönder när det blåser, det har hänt två gånger på senare år hos mina föräldrar. Men ett träd som växer snett är förstås lite mer utsatt. Jag sätter alltid några kärnor av samma sort i en liten kruka, så att jag kan få flera små plantor för då är det alltid ett par som tar sig bättre och någon dör. Så nej inte alla i samma kruka:P Det roligaste var när jag planterade två melonkärnor, från en vanlig melon jag köpt i affären. Det växte upp två likadana plantor som jag tog hand om, tillslut var det en hög (nästan en meter) stång med massor av små gula blommor på och stora blad längst ned. Såg väldigt konstigt ut för jag tänkte att melonplantor lär vara något liknande pumpa, squash eller något, men jag tänkte att de kanske skulle se ut så. Jag tog hem dem till mina föräldrar och planterade om dem i grönsakslandet där de dog båda två. Ett par veckor senare såg jag en exakt likadan växt med likadana blommor i en rabatt i stan. Troligen var det något ogräs, men konstigt att det var det enda som kom upp i båda krukorna under hela våren. Det är konstigt om det börjar växa svamp bara sådär. Kanske är något med kaktusen, att de lever av varandra på något vis eller att kaktusen blivit sjuk. Det brukar kunna växa upp lite olika saker i mina krukor, men det är för att jag har jord som är torv blandat med hästdynga istället för köpt jord från affären. Så man får rensa ogräs ibland.

  Man får välja en politisk bana så får man ännu lite mer att säga till om. Förut har jag tänkt att det skulle vara svårt att hamna högt uppe, men nu när jag jobbat ett tag tror jag inte alls det är så svårt. Det finns en hel del inom mitt jobb jag känner att jag kunde göra bättre än vissa chefer, , t.ex. simpla saker som att skriva utan att särskriva, använda punkter mellan meningar, skicka ut inbjudningar i pdf-format istället för en Word-fil, och större saker som information och planering. Jag trodde faktiskt att det skulle vara bättre, men det beror väl också på branschen och vem som driver det, om det är privat, kommunen, m.m.

  Precis, då behöver inga serier sluta för att kan lösas med att man kan regenereras:P
  Och så ser man om man går ojämnt, om det är mer slitet någonstans på ena skon.

  Jag tror mitt största problem är att det är för mycket tomatsås så att det blir för blött. Och att degen är mjuk. Så allting. Om man äter försiktigt, med kniv och gaffel, kan det gå bra ändå.
  En bok om vad man kan göra med gamla bandtröjor:)

  Det känns lite så, som att jag är det yngre syskonet fast jag är tre år äldre men två decimeter kortare, haha. Jag tänker mest bara på längden om någon är väldigt lång eller väldigt kort. Annars reflekterar man inte så mycket över det.
  Så om man är duktig kan man vara busig ibland, man är ändå duktig at heart. Om man är busig spelar det ingen roll om man är duktig för då är man den busiga at heart.

  Vad resultatet blev vet jag inte, mer än de kanske blev bättre efteråt. Reportaget var bara om att de varit på kursen. Men det hade varit intressant att se skillnad före och efter, och vad chefernas anställda ansåg om sin chef och jämföra det med vad man såg på kursen. På kursen var det med en kvinna som tydligen är chef och anses vara den snällaste chefen någonsin av sina medarbetare. Hon hade inte med sin häst men det hade varit intressant att se om hon är väldigt försiktig med sin häst också.

  Ja, det är det svåra, att få listen rak i förhållande till den andra. Nu tror jag den blev väldigt rak, men om den blev lite snett finns det risk att det blir totalt snett när jag bygger på med fler lister. Alternativet är att försöka placera varje list rakt så blir det lite sick-sack istället, haha. Jag kommer behöva tre lister när jag har alla skivor, vi får se då.
  Det var inte så många där när vi var där och hämtade biljetterna. Det var ju tur, då var det inte så svårt att hitta dig. Hoppas inga har paraplyer i publiken, det blir inte så bra. Jag tror att vi kommer vilja stå längst fram ändå, så förhoppningsvis får man en plats där. Då ser man bra.

Tags for this Thread

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •