Page 287 of 347 FirstFirst ... 187237277285286287288289297337 ... LastLast
Results 2,861 to 2,870 of 3465

Thread: Come To Sweden 3

 1. #2861
  Join Date
  Oct 2004
  Location
  Huddinge, Stockholm
  Posts
  8,908

  Default

  Inte för att böckerna skulle bry sig om det, men för sitt samvetes skull. Jag försöker att variera mellan svenska och engelska, ungefär varannan har det blivit. Eftersom jag inte har några författare jag gillar särskilt, har jag inte den restriktionen. Verkar en bok intressant, läser jag gärna den. Sedan skulle det kunna vara, att jag en dag märker att en viss författare är överrepresenterad i mitt bibliotek. (För övrigt spelade bandet Stephen King spelade med för sista gånger hos Craig Ferguson.)

  På gymnasiet hade jag klasskamrater som hoppade i hissen och fastnade. Ungefär samma gäng som åkte hiss när brandlarmet gick. Den hissen åkte jag två eller tre gånger, på tre år. Det huset hade bara tre våningar. Skolan bestod av två hus där det andra hade fem våningar och självklart också hiss. Men vi hade skåp på andra våningen och därför gick vi alltid dit först för att hämta böcker. Hur lång tid tog det innan ni kom av hissen? Är inte de dörrarna känsliga för om någonting skulle komma mellan? Så att det inte blir att man klämmer sig.
  Nu i helgen åkte jag tåg hem sent (tidigt, om man ska vara petig) och fick för mig att sätta mig. Jag märkte att jag blundade men kom på mig. Däremot reste jag mig inte upp, men det gick bra ändå. Just den här gången hade mobilalarm inte hjälpt, eftersom jag hade slut på energi i den. En nackdel med att sitta och sova är man blir ett byte för ficktjuvar. Det har jag hört av några vänner, varav en del har det hänt fler än en gång.

  De praktiska inslagen är jag inte heller så förtjust i. Det har en tendens att alltid bli halvdant gjort. Möjligen gör några det mer seriöst, men det är inte heller alltid fallet. Bensträckare behövs. På KTH har de akademisk kvart varje heltimme och alla föreläsningar är två timmar långa, inklusive dessa två raster. Det har hänt att föreläsaren behövt skjuta på den där kvarten några minuter åt ena eller andra hållet, men nästan aldrig har man någon struntat i den. Jag tror att vi en gång fick sitta kvar under den kvarten, efter första timmen. Men då var det för att föreläsaren behövde bege sig av snabbt efter föreläsningen och han frågade från början om det var okej. Han behövde gå halvtimme innan föreläsningen skulle vara slut.

  Haha. :-) Då tycker man synd om alla andra som inte såg det. Det kan vara svårt att återge en sådan grej också. Man behöver vara med. Det är som när Homer skämtar om Bush den äldre, "There it is, Homer. The cleverest thing you'll ever say and nobody heard it." Givetvis följt av ett "D'Oh!" ;-) Jag kan känna igen mig i det, att jag kommer på roliga saker att säga (oftast när jag ser på någon teveserie) men jag har inget att säga det till.

  Craig Ferguson och Conan O'Brien är de jag tittar på mest. Men det är främst för dem och inte för deras gäster. Jag började titta på Craig när Conan slutade på NBC. Det är inte allt som är roligt, nej. Det kan man spola förbi. Toms historia var rätt kul, men jag har ju bilden av honom som lätt galen. Så han låter bara knäpp när han berättar vad de gjorde. :-P Det blir inte heller så mycket av en igenkänningsfaktor i vad han säger, eftersom de flesta inte är piloter. Här tänkte jag länka till något bra Conan- eller Craig-klipp, men jag kan inte bestämma mig för vilket. ;-)

  Nej, hon var från Skottland. Min mamma är skotte.
  Det var för några veckor sedan som jag kom på att de som fyller 13 år i år föddes 2000, och det var ju inte så länge sedan. Grejen är ju att vi inte har ändrats särskilt mycket de senaste 10 åren, medan 13-åringarna ju var 3 år gamla för 10 år sedan.

  Ja, vid sådana tillfällen är det bra att det finns kameror. Det är mer företagen bakom och staterna jag är skeptisk mot, än tekniken. Om de kan utnyttja folk som gående övervakningskameror är det inte bra. Telefonen har man ändå i fickan, men glassögonen har man i ansiktet hela tiden.
  Jag kanske ska ta och kika på det där SNN News. Jag har svårt för de David Hellenius och Peter Magnusson. :-/

  Har man inte några riktigt bra skäl till att gå ska man stanna. Men det kan vara skönt med miljöbyte ändå. Man får byta platser med varandra, och se det som ett miljöbyte. Att avsluta en kväll med att gå runt efter någonstans att vara är inte rolig. Jag har dålig koll på ställena i Stockholm också. Mina vänner har däremot bra kol, så jag följer bara med dem. De vet hur många det brukar finnas på ställena, vad en öl kostar och hur troligt det är att den onyktraste i sällskapet ska få komma in. Det är också tråkigt, om någon måste lämna för att han ser onykter ut. Men då är det kanske bäst för honom själv också, att inte ha mer. Fast ibland är vakterna lite godtyckliga i vilka de väljer. En gång nät vi skulle byta, skulle ett par köpa någonting att käka på vägen så de kom efter. När vi kom in sade vi skämtsamt att den ena av dem förmodligen inte skulle komma in, men sedan var det just han som kom efter fem minuter. Den andra hade nekats.

  Jag var i en skivaffär i går, lördag, med Stefan. Där hittade Stefan "Christmas Songs", men ingen av oss köpte den. Den ska släppas på tisdag. Några här på forumet verkar tycka om nya AFI-skivan väldigt mycket. Någon refräng var medryckande, men inte bättre än så tycker jag. Det ska krävas mycket förändring hos AFI för att de i dag ska göra någon låt som jag gillar.
  Du var i alla fall på spelningen. Mina drömmar brukar handla om att jag håller på att missa dem, väldigt sällan att jag är där. Har du cyklat och dammsugit mycket på sistone, månntro? ;-) Eller är du bara i behov av nya redskap?

  Det gör ingenting om du är frånvarande en vecka eller så. Skulle det gå två skulle jag förmodligen skicka ett påminnelse-sms. Dagarna känns kortare nu när det är mörkt redan vid sju-tiden på kvällen. Täkt av mörkret, tar tiden sin chans att springa iväg.
  Quote Originally Posted by Tijs View Post
  Sometimes I love Jojan <3
  Quote Originally Posted by Amiralanal View Post
  Jojan is not ignorant. He is the king. You are the enemy.
  Quote Originally Posted by PilZ-E View Post
  I appreciate Jojan.
  Quote Originally Posted by noodle654 View Post
  Jojan you are my favorite!!
  Quote Originally Posted by Bipolar Bear View Post
  Jojan fucking owns!
  Quote Originally Posted by Jebus View Post
  jojan's right boob = hawt
  Quote Originally Posted by Krojd View Post
  Jojan, you are awesome
  Quote Originally Posted by yarock View Post
  Jojan für den Sieg.
  Quote Originally Posted by KickHimWhenHe'sDown View Post
  I like Jojan's signature.
  Quote Originally Posted by Defender View Post
  Jojan for President!
  Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
  I actually think Jojan is pretty funny in his own right.
  Quote Originally Posted by TheJakes84 View Post
  Jojan's signature is the longest and most beloved. <3
  Quote Originally Posted by KickHimWhenHe'sDown View Post
  Maybe because it came from Jojan, and Jojan rules.
  Quote Originally Posted by "Melyssa K" Kennedy View Post
  Jojan is right
  Quote Originally Posted by -Ignition- View Post
  Jojans planer låter bra.

 2. #2862
  Join Date
  Jul 2008
  Location
  Sweden
  Posts
  654

  Default

  Jag tror inte jag är så mycket för att läsa egentligen, eftersom jag inte är särskilt bred i mina val av bok och författare. Men såklart läser jag lite vad som helst, om böckerna, som du skriver, verkar intressanta. Dock letar jag sällan aktivt efter en bok att läsa.

  Jag åkte inte heller hiss särskilt ofta. Vi hade fyra våningar men trapporna var så stora och låg centralt i huset så det kändes lättare att välja trappan än att vänta på hissen. Nej, det tog inte så lång tid. En lärare kom strax förbi och hörde att vi knackade på det lilla fönstret i hissdörren, så gick hon och hämtade vaktmästaren som fixade det. Vad händer om man åker hiss när brandlarmet går? De flesta dörrar märker om något är i vägen, men lite äldre hissar verkar mindre känsliga. Ibland ser man sensorerna som känner av, att de sitter t.ex. i mitten av dörren, så om man ställer en flyttlåda på golvet kanske den inte räcker upp för hissen av känna av. Men jag tror knappast det finns någon dörr som fortsätter trycka på om något är i vägen, men det är det jag är rädd för;)
  Det var bra att du inte somnade. Man får sova lätt så man kan vakna om någon kommer och tänker ta något, eller om någon vill fråga om det är ledigt bredvid en.

  Det är okej om planerar bensträckare och raster innan föreläsningen börjar. Då kan man klara sig utan rast, bara man vet vad som gäller. Är det akutfall får man låtsas att man måste gå på toaletten, bara för att få gå en liten stund.

  Det är som det vi har pratat om en gång förut, att vilja skratta när man är ensam eller när ingen man känner är nära. Ibland tänker man ju på de allra roligaste händelserna man varit med om, och då blir man alltid på bra humör. Jag känner igen det där med Homer, han är inte alltid osmart.

  Ja, nu när jag ser klippet med Tom tänker jag att det kanske inte alls är roligt egentligen. Första gången jag såg tänkte jag att det var kul, men nu är man inte säker längre. Återkom med ett klipp när du bestämt dig, eller när vi är inne på ett ämne som klippet passar:)

  Just ja, det har du nog skrivit en gång förut.
  När man var ett barn tyckte man alltid att man själv var "stor", men när man faktiskt blir stor och är runt 20 år, så, som du skriver, händer det inte så mycket. Då kanske man tappar lite tidsuppfattning. Det är ungefär som att när man var mindre visste man alltid hur mycket man fyllde, men sedan jag fyllt 21 så har jag knappt haft koll på vilken siffra som ska komma efter tvåan. Man kan förstå nu när ens föräldrar inte alltid har koll på hur gamla de är. Som barn har man koll, antagligen för att siffrorna betyder mer då, man blir "stor".

  Nej, tekniken i sig är det inte alltid fel på.
  Ja, du får titta på det men det kanske är jobbigt om du har svårt för dem. David Hellenius är okej rolig, men Peter Magnusson tycker jag är väldigt roligt. Han är lite sådär så jag kan tycka något är roligt bara för att det är han. Som sagt är det inte så mycket som är jättekul, bara teknikklippen. Jag tyckte det var kul i första avsnittet att de textar allting som sägs, "Just nu: …", men eftersom de gör det hela tiden är det inte lika roligt längre.

  Lustigt att ni gissade på att fel person skulle nekas. Det är både och att neka. Tråkigt när en inte kan komma in men förstås bra egentligen. Det är som om någon kastas ut från ett ställe, då måste alla gå. Men det är samma där, det är troligen befogat och bra på sitt vis.

  Det var längesen jag var på en skivaffär (förutom de på Internet). Jag tror inte jag lyssnat igenom hela skivan ännu, så jag har några låtar kvar att se om de är bra.
  Haha. Det är inte alltid jag hinner till spelningarna heller. Jag dammsög för några dagar sen och cyklar rätt ofta till jobbet nu, men jag behöver inget nytt. Det är kul hur det kan bli, någon orsak finns det nog.

  Då får du påminna, men så lång tid ska det inte behöva gå. Ja, det är nog det att dagarna blir kortare, man blir förvirrad.

 3. #2863
  Join Date
  Oct 2004
  Location
  Huddinge, Stockholm
  Posts
  8,908

  Default

  Det är bättre att läsa något än ingenting i alla fall. Den bästa boken är alltid den som blir läst. Jag brukar inte aktivt söka böcker heller, utan finner dem mer av en slump. Det kan vara att jag hör om någon bok eller av okänd anledning tar mig in på webbutik för böcker och ser någonting intressant.

  Skönt att ni inte behövde vänta länge. Hade läraren inte kommit förbi, gissar jag att ni hade fått pröva larmknappen å andra sidan. Det kunde vara spännande. Skulle man åka hiss när det verkligen brann och hissen fastnade skulle man kunna brinna inne. Man blir ombedd att inte åka hiss när det brinner. Man kanske ska låta handikappade åka, om de verkligen behöver det. I de nya rekordhöga skyskraporna är det inte realistiskt att man ska gå ned hela vägen. Där bygger man istället in skyddsrum med jämna mellanrum. Jag tror inte att hissar är allt för våldsamma ändå, men visst vore det jobbigt om man fastnade med en tröja eller jacka. När jag åkte tunnelbana en ropade föraren ut att det var tråkigt att ryggsäcken hamnade utanför. Förmodligen var det någon som försökte ta sig in, och ryggsäcken fastnade. Men dörrarna öppnades så att personen kom in antar jag. Det var inte vid dörren jag stod som detta skedde. Jag förstår mig inte på folk som ska tränga sig in i tunnelbanan. Är man sen, behöver man inte vänta länge på nästa (givet att det är i rusningen). Är man det inte, kan man försöka gå på där det brukar finnas gott om plats.
  På både pendel- och tunnelbanetågen ropar de ut nästa hållplats. Sover man lätt, kanske man kan reagera på att de ropar ens hållplats. Det är ändå bäst att hålla sig vaken. Skulle man inte bara anta att platsen bredvid någon som sover är ledig? Det brukar inte vara ont om platser heller, när det är så pass sent att folk sitter och sover på tåget.

  Som föreläsare borde man ha en och samma princip på sina föreläsningar, så att studenterna vet vad som gäller. Skulle föreläsaren glömma, är det enklare att påminna den än om den inte har någon fast princip om rast under föreläsningen. Det är inget förbud mot att gå ifrån en föreläsning när helst man har lust, men man vill inte störa.

  Precis, det har vi ju gjort. Och när går för sig själv ute och plötsligt kommer på någonting roligt som man börjar skratta åt helt plötsligt. Det hände mig för några veckor sedan, minns jag. För bara några meter framför mig gick en kille med hund. Gick inte skrattar en massa framför honom, men jag skrattade till igen när jag tänkte på om han trodde att jag skrattade åt honom. Ja, Homer har sina stunder. Det är därför vi älskar honom. ;-)

  Till en början verkar det kul. Men sedan skrattade han för mycket och då fick tankar till när är var hos Oprah. Jag hittade några jag kunde dela med mig av. Dessa skrattade jag mycket åt. Första är en samling i tre delar med när Craig får sig själv att skratta. Du kan kolla vidare på den andra delarna om du tycker att det är kul, och om du har tid. Andra är med Conan, när han konfronterar en medarbetare. Det vore kul att vet vad du tänker om dem, du som inte följt dem som jag. Önskar du mer är det bara att söka. :-P

  Man får andra perspektiv på tid och sin ålder. När man bara har levt i 10 år är ett år 10% av vad man levt. När man har levt i 20 år har ett år varit 5% av ens liv. Ett år blir således mindre än ens totala ålder, ju äldre man blir. Sedan får man annan innebörd av vad ett år äldre är. När man väl får frågan om hur gammal man är, får man tänka till ett slag nu. Man får börja räkna sin ålder i decennier istället för år. Då är det inte så noga. 20-24 år är man två decennier, sedan blir det två och ett halvt i tre år när man blir "snart 3 decennier". ;-)

  Jag tittade på det i dag. Det var inte så mycket med de grabbarna, lyckligtvis. Det var kul när Peter skulle presentera vädret, men inte så att skrattade mycket. Det var desto roliga med de som var beroende av sociala medier och när Felix och Mikael skulle andas lustgas. Bland de sämre inslagen är dem då de härmar andra kändisar, även om imitationerna är bra ett tag. Vissa särdrag är överdrivna och det blir jobbigt när det pågår för länge.

  Det lustiga var att han som kom in kom in, eftersom vi gjorde bedömningen att han var i sämre skick än den som nekades. Klockan var inte heller allt för sent, att det skulle varit en ursäkt. Att någon blivit utkastad har jag inte varit med om faktiskt, om man inte räknar när man blivit ombedd att gå för att de ska stänga.

  Innan i lördags var det ett tag sedan jag var i en skivaffär också. Det var ovant att stå och bläddra igenom cd-skivor sådär. De hade vinylskivor på samma ställen och sådana har man bläddrat en del bland.
  I en dröm hade jag inte fått veta att Offspring skulle spela. Fick frågan av någon en dag efter om det var en bra konsert och jag hade inte haft någon aning om att den hade varit. Fy fan. :-( Haha. Tänk om råkade bli så att dammsugaren och cykeln skulle gå sönder snart. Det hade varit ett lustigt sammanträffande.

  Jag hoppas det. Hellre att du (fast det gäller ju oss båda) skriver en gång i veckan för att du vill, än att du tvingar dig att svara varje dag.
  Jag tycker att det blev mörkt väldigt fort nu. Snart är det jul igen...
  Quote Originally Posted by Tijs View Post
  Sometimes I love Jojan <3
  Quote Originally Posted by Amiralanal View Post
  Jojan is not ignorant. He is the king. You are the enemy.
  Quote Originally Posted by PilZ-E View Post
  I appreciate Jojan.
  Quote Originally Posted by noodle654 View Post
  Jojan you are my favorite!!
  Quote Originally Posted by Bipolar Bear View Post
  Jojan fucking owns!
  Quote Originally Posted by Jebus View Post
  jojan's right boob = hawt
  Quote Originally Posted by Krojd View Post
  Jojan, you are awesome
  Quote Originally Posted by yarock View Post
  Jojan für den Sieg.
  Quote Originally Posted by KickHimWhenHe'sDown View Post
  I like Jojan's signature.
  Quote Originally Posted by Defender View Post
  Jojan for President!
  Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
  I actually think Jojan is pretty funny in his own right.
  Quote Originally Posted by TheJakes84 View Post
  Jojan's signature is the longest and most beloved. <3
  Quote Originally Posted by KickHimWhenHe'sDown View Post
  Maybe because it came from Jojan, and Jojan rules.
  Quote Originally Posted by "Melyssa K" Kennedy View Post
  Jojan is right
  Quote Originally Posted by -Ignition- View Post
  Jojans planer låter bra.

 4. #2864
  Join Date
  Jul 2008
  Location
  Sweden
  Posts
  654

  Default

  Boken jag läser just nu har hållit på att läsa i över ett halvår. Jag läste mycket ett tag tidigt i våras, sen blev det ett långt uppehåll men nu sedan förra veckan har jag fortsatt, lite i taget.

  Just det ja, det får man veta att man inte ska ta hissen när det brinner. Tur att jag blev påmind, haha. Jag går mest i trapporna, men kanske inte om man ska ta sig väldigt långt i en skyskrapa. Det vore olyckligt att befinns sig på översta våningen i en skyskrapa om det börjar brinna, och man inte får ta hissen. Bra med skyddsrummen, annars är det bara att börja springa. Hissarna brukar varna för att man inte ska ställa saker nära kanten, så de hakar i golvet och man blir hängande i huvudet. På tågen upplever jag att det alltid finns en dörr där nästan ingen går in. Ofta står allt mitt för tåget och väntar, eller i ena kanten, så en vagn blir full och en annan vagn blir tom.
  Jag lyssnar ofta på musik när jag åker tåg, då är det inte alltid man hör utropet om man har för högt. Jo, man kan nog anta att det inte sitter någon bredvid. Ofta ser man ju på sätet om det ligger en jacka eller en väska där, om någon t.ex. är på toaletten. Många ställer sin väska bredvid sig för att slippa ha någon sittande där. Om det är andra platser kvar brukar jag ta en annan plats, men är det fullt ber jag alltid att få sitta där, för det är fånigt att "blockera" sittplatsen för andra. Sist jag åkte tåg var det väldigt fullt så då brukar man kunna sitta mellan vagnarna, sist var jag ensam där och det var ganska skönt. En egen liten hytt.

  Precis, jag skulle föredra att man följde en bra regel om pauser och fikaraster så man har klart för sig och kan ställa in sig på vad som gäller.

  Det blir ytterligare en rolig situation om man skrattar för sig själv, så precis som du gjorde kan man skratta lite till när man väl har börjat. Det kan vara jobbigt om man finner en händelse mycket roligare än de andra som är med, så man själv skrattar okontrollerat men ingen annan gör det. Det är sådant som kan hända på jobbet när man är med folk som man känner men som inte är ens närmare vänner. Samtidigt tycker jag själv bara att det är roligt när andra skrattar mycket åt något.

  Det var kul i första klippet när skelettet började skratta, strax efter tiden du länkat till. Annars vet jag inte om jag tycker han är jätterolig, troligtvis för att jag inte känner till honom. Jag visste inte vem han var innan du skrev om honom. Jag upplever honom som lite flamsig, typ. Klippet med Conan var roligare, framför allt för att denne Jordan var rolig men också för att jag sett lite mer av Conan. Jag tittade på ett till klipp med honom, när han kommer sent till jobbet på fredagar. Han var rolig för att han betedde sig så neutralt och lugnt hela tiden.

  Man kan också köra på 25+, 30+ osv. Då behöver man inte heller ha så stor koll. Det enda jag märkt nu är att jag måste betala fullpris på tågen. Förut har jag betalat för 20-25 år, men nu åker jag som vuxen och därför också dyrare:( Man har också sämre koll på sina syskon, min bror är fortfarande "liten". Han är 23 år och när vi skulle spela golf förut var det billigare för ungdomar upp till 20 år så jag var helt säker på att han kunde gå som junior. Min syster hade sedan tänkt likadant som jag.

  Lustgasklippet kändes som att de skrattade på riktigt där ett tag, kan tänka mig att sådant är roligt för dem att spela in. Jag håller med om att det inte blir roligt när det pågår för länge. Samma sak när något upprepas mycket. Alla saker är inte roliga hur många gånger som helst, även om vissa saker är det.

  En del är bättre på att uppföra sig och se städade ut än andra, tänker jag mig, även om de druckit mer. När vi hade besök utifrån stan när jag bodde i Örebro, lyckades besöket bli utkastade, så när vi fick höra det blev ju vi också tvungna att gå ut eftersom vi ville umgås med dem. Det var något med att den ena hade lyft upp den andra på armarna ovanför huvudet och snurrat denne runt på dansgolvet.

  Jag kan tänka mig att det var nostalgiskt att bläddra bland skivorna? Man saknar det lite grann.
  Det var en taskig dröm, men det är det man är rädd för ska hända. Det vore nog mer snöpligt att inte ens veta att de varit här, än att försöka åka dit men missa det av någon anledning. Jag hoppas inte grejerna går sönder, dammsugaren är ganska ny och även cykeln har fått sig en make-over nyligen. Men ja, det vore lustigt.

  Precis, man måste ha tid och lust, men man får inte glömma bort det för att dagarna går för snabbt. Ja, från en dag till den andra börjar det skymma när man går hem från jobbet.

 5. #2865
  Join Date
  Oct 2004
  Location
  Huddinge, Stockholm
  Posts
  8,908

  Default

  Det är bra att komma igång igen. Jag läser inte snabbt heller men eftersom jag har inte någon rutin i att läsa i vardagen. Man skulle ta och läsa ibland, istället för att sitta och titta på någonting. Är man för trött när man tänker börja läser däremot, hänger man inte med i vad man läser. Det blir ofta att jag börjar tänka på annat när jag läser. Då är det bara att lägga ned boken och lägga sig. När vi i skolan skulle läsa böcker för att recensera försökte jag läsa dem innan jag skulle sova, men då hade just problem med att jag inte hände med. Det är svårt att tvinga sig, men det behöver man kanske göra för att få in en rutin i det.

  Förhoppningsvis skulle du tänkt så själv, om du hamnade i situationen. Eller, ja. Förhoppningsvis behöver du inte hamna i den situationen alls. :-) Skulle man vara på de övre våningarna i en skyskrapa och inte kan ta sig ned, borde man försöka ringa 90 000 och säga att man är fast. Annars är det att springa. Är man rullstolsburen eller funktionsnedsatt har man säkert koll på vad man gör i en brandsituation. Den hissvarningen har jag sett i en del hissar. Andra har bara en triangel med utropstecknet i med en text under. Det är bra att tänka på, sådana saker. Klokast är att ha vad man ska hissa upp längst in och inte vid dörren. Man blir nyfiken på om det har hänt att någon hängt med huvudet på det där viset. Jag kan tänka mig att någon kan hamnat så och strypts, men inte att det skulle vara vanligt på något vis.
  Det brukar komma en signal innan utropet. Har jag hörlurar i, och hör signalen, tar jag ut dem för att lyssna. Men det är inte alltid man hör vad som ropats ut även när man inte lyssnar på musik. Då får man se om folk runt omkring en reagerar särskilt. Haha. När jag pratar om att åka tåg, tänker jag på tunnelbanan och pendeltåget här i Stockholm. Där finns inga toaletter man kan använda och folk lämnar varken jackor eller väskor någonstans. ;-) Är man ute och åker i landet är det som du skriver. Man kan sätta sig på en plats om ingen annan sitter där och vänta tills någon annan påstår sig suttit där innan. Det är väldigt ofint att blockera plats sådär. Det blir avslappnande på ett annat sätt, om man sitter själv. Behöver inte tänka på att uppföra sig särskilt, även om man inte direkt känner sig som hemma.

  Ja. Det borde gå att genomföra på alla universitet. Vet föreläsarna om det kan de anpassa sin föreläsning till det. Det är bra tillfälle för folk att komma ifatt, fråga sina kamrater om man har missat något eller fråga föreläsaren något.

  Det är roligt när en själv eller andra beter sig konstigt. Jag började skratta åt någonting en gång när jag med vänner. En av dem började då skratta åt att jag skrattade, vilket bara spädde på mitt garv. Vad jag skrattade åt, var det ingen annan som reagerade på heller, om de ens uppfattade samma händelse. Jag tror att jag har lätt för skratt, men jag vet inte om det är av någon särskild anledning. Om det kan vara, att jag lägger till humoristiska moment som vore roliga om de hände och det är det jag skrattar åt eller om jag bara tycker att småsaker kan var lustiga. Så länge det inte är för mycket så att det stör, exempelvis när man ser på film, är det bara bra om folk skrattar. Det är inte som att folk gapflabbar länge åt något.

  Okej. Inte alla, men mycket av det som var i Craig-klippet såg jag i deras hela sammanhang. Han är flamsig och helt olik de andra pratshowvärdarna. Han improviserar mer och det gör att han är rolig även om han pratar med en ointressant gäst. Conan har en annan stil. Han tar mer vara på situationen och gör någonting av det och kan använda sitt kroppsspråk. Jordan Schlansky har varit med i flera sketcher och är alltid stel. I ett annat klipp är de på restaurang tillsammans där Jordan pratar om hur bra maten är och berättar om sin resa i Italien. Conan är (eller spelar) berusad och beter sig om att det inte är någonting speciellt och att Jordan bara är jobbig. Den kontrasten blir rolig.

  Då bör man ha koll på när man ska gå från 25+ till 30+ i alla fall. Annars kan man köra på 0+ hela tiden. ;-) Haha. Det är inte den enda som blir dyrare när man äldre heller. Men sedan när du blir pensionär blir det ju billigare igen! :-P Mina syskon får jag också räkna ut, och då utgår jag från mig. Det är bara att vänja sig vid att tiden går.

  Lustgasklippet var förmodligen genuint till största delen. Mikael Tornving skulle försöka gå vidare till nästa sak efter att Felix Herngren går iväg, men lyckas inte för att han skrattar. Det finns förmodligen dem som tycker att imitationerna är roligast. Det är säkert svårt att hålla figurerna på en lagom nivå, alltså likt men ändå överdriven så att det blir roligt.

  Är man stökig utan att har druckit, är man kanske inte lugnare berusad. Och vice versa; är man lugn annars, ser man städad ut drucken. Det var tråkigt att de blev utkastade. Låter som en konstig sak att bli utslängd för, åtminstone utan att bli tillsagd innan. En vän drog ned mig på golvet på ett ställe och då låtsasgruffades vi en smula. En vakt kom och frågade om vi bråkade, men det gjorde vi inte så vakten gick. Det var ett lugnt ställe i övrigt, vi hade varit där och tagit det lugnt länge. Om det är ett större ställe där en del bråkar ibland, kan det vara troligare att de har en lägre nivå för när man plockar ut folk.

  Det var en ovan känsla i alla fall. Nostalgisk skulle jag inte säga, men kanske för att skivorna var otympligt placerade och hade platsfodral för att skydda mot stöld. Det var inga skivor i fodralen ändå. Där vi först var och bläddrade igenom cd-skivor var där jag träffade AFI och fick autografer när de var här 2004. Jag såg att de hade väldigt många AFI-skivor. Inga Offspring-skivor faktiskt. Får antaga att de är populärare. ;-)
  Om det vore så att man inte fick reda på att de skulle komma, skulle det betyda att ens vänner inte ens berättat det för en. Å andra sidan kanske det är förståeligt, eftersom jag skulle kanske vara den som vet om de kommer. Det är därför de kallas för mardrömmar. Då hoppas vi att de inte går sönder. Det behöver självklart inte finnas någon bakomliggande tanke i drömmarna. Att slänga ut dammsugare och cykel på konsert är underligt.

  Jag har känt att jag har blivit trött ganska tidigt de senaste vardagarna. Det är nästan så att jag skulle kunna gå och lägga mig redan nu. Ändå har jag tvingat mig att vara vaken lite för länge.
  Quote Originally Posted by Tijs View Post
  Sometimes I love Jojan <3
  Quote Originally Posted by Amiralanal View Post
  Jojan is not ignorant. He is the king. You are the enemy.
  Quote Originally Posted by PilZ-E View Post
  I appreciate Jojan.
  Quote Originally Posted by noodle654 View Post
  Jojan you are my favorite!!
  Quote Originally Posted by Bipolar Bear View Post
  Jojan fucking owns!
  Quote Originally Posted by Jebus View Post
  jojan's right boob = hawt
  Quote Originally Posted by Krojd View Post
  Jojan, you are awesome
  Quote Originally Posted by yarock View Post
  Jojan für den Sieg.
  Quote Originally Posted by KickHimWhenHe'sDown View Post
  I like Jojan's signature.
  Quote Originally Posted by Defender View Post
  Jojan for President!
  Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
  I actually think Jojan is pretty funny in his own right.
  Quote Originally Posted by TheJakes84 View Post
  Jojan's signature is the longest and most beloved. <3
  Quote Originally Posted by KickHimWhenHe'sDown View Post
  Maybe because it came from Jojan, and Jojan rules.
  Quote Originally Posted by "Melyssa K" Kennedy View Post
  Jojan is right
  Quote Originally Posted by -Ignition- View Post
  Jojans planer låter bra.

 6. #2866
  Join Date
  Jul 2008
  Location
  Sweden
  Posts
  654

  Default

  Jag håller med om att man måste vara pigg för att hänga med i vad man läser. Det krävs lite mer ansträngning än när man ser på serier. En annan sak som ofta har hindrat mig från att läsa är när man pluggar, och varje gång man tar upp en skönlitterär bok tänker man att man borde läsa studentlitteraturen istället.

  Det ska vara en liten hiss om man ska riskera att fastna med t.ex. soptunnan som bilden visar. I en större hiss skjuter man förmodligen in sakerna längre in i hissen. Som du skriver bör man ha det man ska ha med sig längst in, bara man inte själv står och fastnar då. Man kan också ställa in sakerna och sedan skicka upp hissen utan att åka med själv, så länge man inte är rädd att någon ska stoppa hissen och ta en saker.

  Precis, man brukar kunna märka på de runt omkring om det är ett utrop. Oftast när jag åker tåg brukar jag åka till mina föräldrar och då behöver jag egentligen inte höra vad de säger, men ibland kan det vara bra att lyssna om de ropar ut till exempel en spårändring, om det är någon dörr som inte går att öppna och liknande. På de tågen är det förstås också många som lämnar sina saker och sprider ut sig, men nej det är klart, så gör man inte på tunnelbanan och sådant. Det är skönt att sitta vid ett fönster, tycker jag. Dels har man något att titta på och så får man sitta mer för sig själv där.

  Jag brukar lägga till roliga moment när något händer, som du tänker dig att du gör. Jag upplever själv inte att jag är sådan att jag skrattar åt allt möjligt, även om jag också har lätt för att skratta. Om man lägger till lite eget kan man skratta åt det allra mesta som händer. Framför allt om det händer något som redan är lite roligt, så gör man det roligare genom att tänka "tänk om". Jag brukar ofta relatera en händelse till ett roligt klipp man har sett, vilket gör att man kan ha extra roligt åt något, framför allt tillsammans med en person som också förstår vad man syftar på. Ett exempel var igår när det var Star Wars på tv, och jag sa till min bror att "Chewbacca sitter och äter", vilket var en kommentar som syftade på Varan-TV. Det var inte en superkul grej, men något som fick en att le. Om man tänker efter har man nog ett roligt videoklipp från en serie, youtube m.m. att relatera till vid 99 % av alla händelser, haha.

  Om man vet att han är flamsig så kan det vara roligt ändå, när man som sagt lärt känna honom lite mer. Det var kul i klippet att Schlansky hela tiden frös i en position medan Conan satt och skojade med honom. När Conan var klar fortsatte Schlansky bara prata vidare. Han är rolig just för att han är stel och skrattar typ aldrig. Jag ska titta på mer klipp med honom någon dag, det finns flera stycken såg jag.

  Så är det ja, saker är billiga som barn och studerande, sen är allt som dyrast ett tag tills man blir pensionär.

  I fredags var avsnittet inte lika roligt. Jag minns bara att jag skrattade åt en enda sak. Vi får se var detta ska sluta. Det var en sketch med Peter Magnusson, förstås.

  Ibland har de nog en lägre nivå för att kasta ut någon. Ibland känns det som att det hellre kastar ut folk om det redan är många inne på stället. Ungefär som för att göra plats åt andra att komma in. Är det inte så många inne vill de ju behålla kunderna som är där, så då kanske de är lite tåligare.

  Jaså, har du träffat AFI på en skivaffär? Det tror jag inte jag har hört om, var det en meet and greet eller var de där ändå? Ja, precis, Offspring-skivorna var säkert slut;)

  Det vore hemskt om ens vänner går på konserten, men bara en själv missar den för att man inte visste. Ens vänner skulle säkert anta att man visste om det, och kanske därför boka biljetter på egen hand, beroende på hur nära vänner det är. Det händer ju att man går på konsert och får veta senare att någon man kände varit där.

  Som man brukar säga blir det väl lite bättre när det blir snö ute, eftersom det inte blir lika kolsvart när man är utomhus. Dock upplevs det fortfarande som mörkt när man är inomhus med lampor tända.

 7. #2867
  Join Date
  Oct 2004
  Location
  Huddinge, Stockholm
  Posts
  8,908

  Default

  Det är ingen idé att läsa om man inte kan följa med. Serier är inte lika viktiga att följa med i, man kan lätt se dem igen. Är det en repris på teve har man kanske redan sett det avsnittet. I humorserier har de lagt till skratt så att man ska veta när man ska skratta, även om man har missat skämtet. Det har hänt att jag spolat tillbaka, för att jag missat ett skämt och reagerat på att det är skratt. De gångerna har det visat sig vara dåliga skämt, så därför har missade jag dem. När man pluggar missar man lättare att läsa. För min del handlar det mer om att man slutat pluggat när man är trött och då gör man någonting enkelt eller går och lägger sig. Skulle jag läsa en bok innan skulle jag behöva räkna med det 30 minuter (eller så) innan jag blir trött. Det är svårt att bedöma när man kommer att bli trött. För det mesta pluggar man tills man är redo för sängen, om man har saker att göra.

  Liten hiss eller stor tunna. Det känns naturligare att man går in framlänges med tunna eller vagn i hissen. Det är sällan man drar i något. Har förvisso sett städare dra in sina vagnar, för att de vänder sig för att trycka på knappen och därför backar de in. Skickar man upp något i hissen och väljer att själv gå, är det förmodligen någonting så stort att man inte själv får plats. Då är det inte heller troligt att någon skulle hinna plocka ut det innan man själv hunnit till våningen.

  Så länge inte alla går med hörlurar i. Ibland kan det vara att man står en bit ifrån andra och skulle därför kunna missa. Men det har jag aldrig varit med om. Det är inte ofta som någonting behöver ropas ut. Får se hur det blir med snökaoset 2013-2014. Det är skönt att sitta vid fönster, det håller jag med dig om. Då har man någonstans att ha ögonen. Man vill ju inte råka få ögonkontakt med någon. Om man inte tittar på dem som sitter kring en får man en känsla av att man är mer för sig själv.

  Skönt. Då är jag inte den enda som gör det. Det håller jag med om, att det är kul att spä på någonting som redan är roligt. Ibland kan det däremot vara en grej för att man ska piggna till eller få det roligare, när det inte är fullt så roligt. Då kan man se sig om kring och hitta på scenarier som gör att man får upp humöret. Scenreferenser är bra att ta till. Särskilt om dem man är med också har sett det, och åtminstone fattar referensen man gör. Jag kan ibland komma på saker som sällskapet varit med om eller någonting som sagts tidigare och göra en referens därigenom. Det är, om inte annat, någonting som alla skulle kunna haja. Haha. Jag har inte sett klippet från Varan-TV, men oavsett om jag hade det och du sagt det till mig, skulle jag frågat dig vad det var han åt och kanske om han tyckte att det var gott. (Om inte något annat lämpar sig bättre, givet vad som innan dess.) Så kan jag reagera ibland när vänner försöker vara roliga, genom att ta vad som sägs på allvar istället för som ett skämt. Det vore ett projekt, att se om man kan göra alla händelser ur en dag av klippen från serier, filmer och Youtube. Man kanske får kolla igenom väldigt mycket för att hitta det mest perfekta.

  Jag tror att det är klippt så att man inte ska se om Jordan skulle fnissa. I klippet med espressomaskinen syns det att han åtminstone reagerar på vad Conan säger. Det finns andra klipp liknande med Conan där han försöker sätta någon på plats genom att överlista personen eller bara göra sig rolig på personen bekostnad.
  Förra veckan firade de 20 sedan Conan började som värd, så de visade massor av klipp och har lagt upp på deras webbplats. Det var många jag reagerade på att jag hade sett.

  Förhoppningsvis speglar det ens inkomster, att man tjänar sämre som ung. Sedan är det i och för sig relativt. Senare i livet har man fler och högre utgifter och därför skulle man kanske kunna känna att man tjänar sämre.

  Om jag får riktigt tråkigt kanske jag kollar på senaste avsnittet. Lanserar de ett nytt program försöker de få in det bästa i början. Var det en sketch med Peter som du skrattade åt?

  Ibland har de nog en lägre nivå för att kasta ut någon. Ibland känns det som att det hellre kastar ut folk om det redan är många inne på stället. Ungefär som för att göra plats åt andra att komma in. Är det inte så många inne vill de ju behålla kunderna som är där, så då kanske de är lite tåligare.
  Jag kan tänka mig att populära ställen kan slänga ut folk för det minsta lilla om det är kö så att de snabbt kan ersätta de utkastade. Det är inte sådana ställen jag brukar hamna på. Är det kö utanför, vet man att det inte är ett bra ställe. Både helgen för två veckor sedan och helgen som var, blev jag indragen på sådana ställen av vänner. Det var okej när man väl fann en plats, stå eller sitt. Men det har inte varit att man kan prata med varandra. Får prata i örat med en person i taget. Brukar försöka ta ut basgångarna i låtarna som spelar. Många låtar har den vanliga ackordföljden med fyra ackord.

  Oj. Har det inte nämnts? Det var som sagt innan jag såg dem 2004 och de var där och signerade skivor eller vad man nu hade. Jag hade bara dragit ut ett blad från block från skolan. Min kusin var med och hade med sig All Hallow's EP. Det hade varit lite tuffare, men en lapp var enklare att ha med. Jag har den kvar. Jag var där med en gammal vän jag mött på nätet som också gillade Offspring, men hon behövde gå ifrån konserten för att hon hade väldig huvudvärk.

  Förhoppningsvis är ens bästa vänner ändå sådana, att de vill gå med en. (Jag känner åtminstone en som vill se Offspring med mig.) Man har, som du skriver, vänner man träffar på plats och en några man antar att ska vara på plats. En av dem har jag numret till och har skickat sms till ibland för att höra om han ska gå. Mer kontakt än så har vi egentligen inte. Små spelningar kan man missa för att de inte annonseras. Kafé 44 (kallad 44:an) trevligt litet ställe på Söder, nära Medborgarplatsen. Spelningar där finner man aldrig någon information om, om man inte går förbi och kollar vad de skrivit upp utanför eller banden själva annonserar.
  När vi var på baren där de skulle spela diverse punkmusik för några veckor sedan, träffade vi en gammal polare som skulle spela med sitt band i fredags. Stefan och jag hade tänkt gå, men Stefan kände sig för trött för det då. I lördags såg vi att några intressanta band spelar den 7:e december på stället vi satt på. Vi hade förmodligen inte fått veta om någon av dem, om vi inte råkat vara där vi var. Vi bestämde oss för att gå på Sham 69, som de affischerar för på en del ställer här i stan. De spelar 23:e november.

  Snön reflekterar det lilla ljus som ändå kommer fram. Nu när det regnar är det många moln på himlen, så stjärnorna lyser inte heller igenom. Det är skönt att gå ute sent på vintern. Snön dämpar ljudet också, tror jag, så tystnaden blir inte densamma. Sedan är det inte lika många utomhus på vintern för att det är kallt, vilket också gör det tystare. Är man inomhus med lamporna på, ser man inte ljuset ute. Ögonen är inte lika känsliga, som om det var mörkt. När man väl släcker inomhus syns det hur ljust det är. Från mitt fönster brukar det snön, fina vinterkvällar, se blå ut. Det tycker jag ser ballt ut.
  Quote Originally Posted by Tijs View Post
  Sometimes I love Jojan <3
  Quote Originally Posted by Amiralanal View Post
  Jojan is not ignorant. He is the king. You are the enemy.
  Quote Originally Posted by PilZ-E View Post
  I appreciate Jojan.
  Quote Originally Posted by noodle654 View Post
  Jojan you are my favorite!!
  Quote Originally Posted by Bipolar Bear View Post
  Jojan fucking owns!
  Quote Originally Posted by Jebus View Post
  jojan's right boob = hawt
  Quote Originally Posted by Krojd View Post
  Jojan, you are awesome
  Quote Originally Posted by yarock View Post
  Jojan für den Sieg.
  Quote Originally Posted by KickHimWhenHe'sDown View Post
  I like Jojan's signature.
  Quote Originally Posted by Defender View Post
  Jojan for President!
  Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
  I actually think Jojan is pretty funny in his own right.
  Quote Originally Posted by TheJakes84 View Post
  Jojan's signature is the longest and most beloved. <3
  Quote Originally Posted by KickHimWhenHe'sDown View Post
  Maybe because it came from Jojan, and Jojan rules.
  Quote Originally Posted by "Melyssa K" Kennedy View Post
  Jojan is right
  Quote Originally Posted by -Ignition- View Post
  Jojans planer låter bra.

 8. #2868
  Join Date
  Jul 2008
  Location
  Sweden
  Posts
  654

  Default

  Ja, det är lättare att se om det man inte hängt med på i en serie än att läsa om det i en bok. Om man märker att de skrattar väldigt mycket kan det kännas viktigt att spola tillbaka och se vad som hände som var så roligt. På min tv kan jag inte spola tillbaka så missar jag något där så är det missat, om man inte tycker det var så viktigt att man går in och tittar på play-tv efteråt. Jag har inte kommit igång jättebra med läsandet ännu, men det är lika bra för nu har jag fått mina första böcker till kursen jag ska läsa så nu har jag litteratur ett tag framöver. För mig blir det ofta så att jag tittar på ett avsnitt av någon serie strax innan jag ska sova, som nedvarvning.

  Så länge man inte glömmer att man skickade iväg något i hissen så går det bra. Dock har det aldrig hänt mig även om jag skickar omkring saker rätt ofta på jobbet, men jag vet att jag skulle åka en gång och det stod just en städvagn i hissen för sig själv.

  Man får följa med folkmassan och hoppas att man ska åt samma håll, om man inte har hört informationen. När jag åkte ett tåg som skulle stanna på nästa station för att det var något fel, så alla skulle få byta tåg, gick konduktören runt och sa till alla personligen. Det var bra, då riskerar man inte att någon missar informationen. När man sitter vid gången kan det ofta råka bli så att man får ögonkontakt med samma person flera gånger, just för att det är den enda man har att titta på. Ibland känner man att någon annan tittar på en, då vet man inte var man själv ska titta. Har man sitt fönster då är det bra.

  Det är roligt att använda referenser tillsammans med sina vänner, som de utomstående inte förstår. Men det är tråkigt när man själv är den som inte varit med och vet vad det handlar om. Då räcker det med att säga något ord så kan alla skratta och minnas det roliga. Fast så gör man ju bara om det är flera utomstående. Är det bara en person i gruppen som inte var med är det taskigt att utesluta den personen. Då får man referera till något allmänt istället. Det kan också vara roligt att göra som du skriver, att inte fortsätta skämtet.

  Jo precis, de klipper nog ifall han börjar skratta också. Då har du sett mycket Conan kanske. Du skrev aldrig något efter 20, men jag antar att du menar 20 år? Det är länge i sådant fall. Då är han bra på vad han gör. Det finns rätt många talkshows av olika slag nu för tiden. Man måste ändå ha något särskilt för att lyckas, eftersom mycket är i stort sett samma sak som redan finns.

  Det stämmer, ju äldre man blir desto mer utgifter hittar man på att spendera pengar på. Det mesta är sådant man inte kan undvika, åtminstone inte om man vill ta studielån, ha en bil, Internet m.m. När man blir gammal är det väl också olika hur mycket pengar man har. Jag upplever att man menar att pensionen är låg, samtidigt tycker jag att gamla verkar ha oändligt med pengar. De köper saker till sina barnbarn och reser. Det har kanske inte så mycket andra kostnader, eller så har de mycket pengar över eftersom de betalar som pensionär för det mesta de gör.

  Ja, det var en sketch med Peter. De hade ohyra på Lundsberg, i form av chihuahuaor, som de skulle fånga i fina små väskor. Det var roligt. I fredags såg jag bara halva avsnittet, inte heller roligt. I det senaste Family Guy-avsnittet skrattade jag inte heller massor. Det absolut roligaste var iallafall slutet när Quagmire säger att hans pappa är gravid, sen är det slut.

  Det är inte så roligt när det är sådär, att man bara kan prata med en person i taget för att man måste prata högt och personen man pratar med måste anstränga sig för att höra. Det låter som en kul syssla att ta ut basgångar. Gör du det när du har tråkigt eller ändå?

  Nej, jag kan inte minnas att du har sagt det tidigare. En papper duger bra det med. Sådant är kul att spara även om det inte betyder jättemycket senare i livet. Jag har fått några autografer i mitt liv, dock är jag inte säker på var jag har någon av dem nu längre, trots att jag medvetet har sparat dem för att det är kul att ha.

  Jag har ju också några vänner som skulle följa med och se The Offspring. Nu har de annonserat att de ska spela på Groezrock i maj 2014. Man måste snart börja fundera på allvar om man ska åka någonstans. Det är åtminstone på en helg (fredag och lördag). Ja, små ställen och även små band kan man råka missa. Det är inte roligt när man ser efteråt att de varit här. Jag kan tänka mig att det kul att bo i Stockholm för att kunna gå och se lite band här och där. Det händer ju mer i en större stad.

  Den här helgen har jag inte sett stjärnorna så mycket på grund av molnen. Sedan blir det disigt på dagarna. Jag minns en gång för flera år sedan då vi var ute och galopperade med hästarna på en snötäckt grusväg i månskenet på kvällen, så hördes knappt deras hovar mot marken heller. Det var tyst och mysigt. Det är fint när det bara knarrar lite om snön också, när man promenerar ensam. Överhuvudtaget är det mysigt att vara utomhus en vinterkväll, för som du säger, det är inte mycket ljud eller andra människor ute då.

 9. #2869
  Join Date
  Oct 2004
  Location
  Huddinge, Stockholm
  Posts
  8,908

  Default

  Det finns ändå serier där avsnitten hänger ihop. Jag har inte sett 24, men jag skulle tro att de avsnitten hänger ihop ganska mycket. Fast skulle man inte kunna komma in mitt i, skulle man förlora många tittare. Det går att visa vad som hänt tidigare eller referera till vad som hänt, om det skulle behövas. Skulle man behöva spola tillbaka i samma avsnitt, kan man leva med det. Man vill inte gärna behöva se om alla tidigare avsnitt för att man inte förstått något som hänt. Då ska man ha planerat att se hela serien. Kan jag, laddar jag gärna ned avsnitt, öven från play-tv i den mån det går.
  Har du kommit igång med kursen nu? Det kanske har varit ett tag sedan kursen började.

  Det skulle kanske vara om någon kom emellan med någonting viktigt, som gör att man glömmer att man skickat iväg något. Är det ens arbetsplats får man hoppas att den som finner det som sänts har lite koll på vad som ska göras eller vet hur man ska få fram vem som sänt det. Vad gjorde du med städvagnen som stod i hissen?

  Det var bussigt av konduktören. Då är kan man vara säker på att alla hört. Annars hade det kunnat bli stor förvirring och kaotiskt om många kommer och frågar samma sak. En gång när jag åkte från Göteborg med familjen skull vi behöva byta tåg och det ropades ut att tåget inte skulle stå där det först var angivet. När vi klev av tåget stod tåg ändå där det först var angivet, vilket gjorde min pappa sur. Det var bara positivt att det stod där det nu stod.
  Eftersom man har sin plats blir det att man tittar på varandra. Om det är ofta ens blickar möts, är det förmodligen ännu oftare som de inte möts, alltså att man tittar på den andra när den inte ser och vice versa. Det är något jag har tänkt på efter att man mött en blick bara för ett slag. Då blir det att jag tittar tillbaka efter ett tag bara för att se om personen tittar på mig.

  Som utomstående kan det kan vara kul att låtsas förstå skämtet och lägga till någonting helt absurt till det som verkligen visar att man inte var med på noterna. Det brukar vara roligare för dem andra som inte heller var med på det första som sades, än de som var med, upplever jag. Är det bara en utomstående, ger man sammanfattningen av vad som hände. Det måste inte betyda att personen förstår det roliga, men bara för att den inte ska känna sig utesluten. Gäller för den utomstående att också fråga, om man nu undrar. Sedan är det inte hela världen om det händer en en gång. Man måste inte ha koll på allt och man vet att personer umgås utan att man är med själv ibland. Det beror givetvis också på situation och sällskap. Svårt att generalisera.

  Ursäkta, det var slarvigt av mig, Givetvis 20 år. Jag har ju tittat på det i perioder, men det känns inte som att jag tittat på det mycket. Tillräckligt mycket för att känna igen en hel del. Jag räknade ju dem inte, så det är bara min känsla. Kanske vara det ändå rätt få. Craig Ferguson brukar emellanåt referera till pratshowvärdarna som "middle-aged white douche". De populäraste är ju vita män i medelåldern (kanske en över det). Conan, Craig, Jay Leno, David Letterman, Jimmy Kimmel och Jimmy Fallon är dem jag skulle kalla störst. Förutom Conan och Jimmy, är de andra på dem stora bolagen CBS och NBC. De har alla samma format på sina program. Det blir något överflödigt, men de måste ha olika målgrupper. Annars skulle det ju inte kunna hålla.

  Precis Det blir små utgifter hela tiden, räkningar varje månad och äta bör man. Många bäckar små, gör en å. Grejen med pensionärer är ju att de bör ha sparat in en del pengar samtidigt som de får pensionen. De som säger att pensionen är låg menar att man kunna leva på sin pension och inte behöva spara själv. Har man levt med en vis lön ett tag man ju dessutom vant sig vid den inkomsten, och en lägre månadsvis inkomst blir därför märkbar. Det är inte som att man har mindre fritid när man pensionerat sig, så att man klarar sig med mindre pengar. Det är säkert inte alla som har mycket pengar att lägga på barnbarn och så, även om de flesta nog ändå gör det.
  Det är på sätt och vis inte meningen att man ska leva särskilt länge som pensionär, varför en del tycker att pensionsåldern skall höjas. När åldern först sattes var den strax under medellivslängden, men i dag lever man längre än till 67 år. Där är väl bekymret att flera inte klarar av att ens arbete till sin pensionsålder för att de har påfrestande yrken. Det borde man fixa en lösning på, innan man bestämmer att pensionsåldern skall höjas.

  Det var en rolig idé, att fånga jyckarna i handväskorna. Jag tror inte att de hade framfört det bra däremot. Det avsnittet av Family Guy hade sina roliga stunder tyckte jag. När Quagmire inte kände igen Chris utklädd till kondom och när Peter och Joe ska köra hem. Det senaste var däremot bättre. Jag skrattade gott åt när man fick veta vad "Meg" är förkortning av.

  Det är ändå bättre än att vara själv, om man inte har någonting vettigt att göra. Men det finns ju bättre sätt att umgås på. Stället vi var på låg på Stureplan, och där kostade 33 cl öl 62:-. På ett ställe där vi hamnar ibland får man 60 cl för 72:-. Det var en flickvän till en polare till Stefan som tillsammans med en vän hade maskerad där. Jag var inte inbjuden som de andra och hade därför inte någon utklädnad, men när de andra skulle gå tog de med mig ändå.
  Är det en märkbar basgång kan jag försöka få ett hum om hur den skulle spelas. Det är inte som att jag brukar komma ihåg dem och spela när jag kommer hem. Det blir oftare när jag har tråkigt eller bara väntar på något, där det spelas musik.

  Det borde varit en sak som nämnts, tyckte jag. Kanske inte riktigt har passat tidigare. Jag ser nu att skrev fel tidigare, det var 2003 de var här och inte 2004. Jag har inte varit särskilt intresserad av autografer, kanske för att jag haft möjligheten att få dem direkt. Vilka autografer har du (någonstans)?

  I fredags var jag med Peter och Olle som jag var två av dem jag såg AFI med. Vi pratade om dem och började sedan spela massor av AFI och pratade lite om konserten. Han som bodde där (Olle) tog fram biljetten och sitt skolschema, som var vad han hade fått signerat. Efter att vi lyssnat på AFI ett tag blev det en bunt NOFX följt av Offspring följt av Bad Religion med något inslag av Rise Against. Det blev unisonsång och moshpit. Jag låg kvar medan min kusin (Peter) åkte hem till sig. Dagen därpå gick vi två och mötte andra och käkade. När vi hade käkat klart kom några andra vänner och senare också min kusin. Vi satt där och hade trevligt tills stället snart skulle stänga och då gick vi vidare. Vi hamnade där vi brukar hamna (60 cl öl för 72:-) och finner Stefan där. Han berättade att The Offspring och NOFX ska spela på Groezrock i början av maj. Peter nämner säger något om att det kanske inte passar just eftersom jag fyller år då (4:e maj) varpå jag svarar att det just därför vi borde åka. Kommer dessutom du med några vänner får det bli ett ordentligt kalas! Det kanske vore skönare om de spelade på något eget och inte på en festival. Jag skulle inte chansa på att de spelar hela Smash på en festival.
  Ja, det gör det bra att bo i Stockholm. Fast om man inte får veta att banden spelar, kunde man lika gärna bo någon annanstans och inte se dem.

  Det har varit regnigt och dant ganska länge nu. Jag kan tänka mig att det är en häftig känsla när man inte hör stegen heller och man mest bara sitter och guppar fram. Skulle vara lite som att sitta på vattnet i en liten båt, en lugn sommarkväll. Att promenera en regnig sommarkväll kan vara skönt, eftersom är få ute då också och allt man hör är smattret av regnet på paraplyet. Det är nästan så att jag får känslan nu när jag tänker på det.
  Quote Originally Posted by Tijs View Post
  Sometimes I love Jojan <3
  Quote Originally Posted by Amiralanal View Post
  Jojan is not ignorant. He is the king. You are the enemy.
  Quote Originally Posted by PilZ-E View Post
  I appreciate Jojan.
  Quote Originally Posted by noodle654 View Post
  Jojan you are my favorite!!
  Quote Originally Posted by Bipolar Bear View Post
  Jojan fucking owns!
  Quote Originally Posted by Jebus View Post
  jojan's right boob = hawt
  Quote Originally Posted by Krojd View Post
  Jojan, you are awesome
  Quote Originally Posted by yarock View Post
  Jojan für den Sieg.
  Quote Originally Posted by KickHimWhenHe'sDown View Post
  I like Jojan's signature.
  Quote Originally Posted by Defender View Post
  Jojan for President!
  Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
  I actually think Jojan is pretty funny in his own right.
  Quote Originally Posted by TheJakes84 View Post
  Jojan's signature is the longest and most beloved. <3
  Quote Originally Posted by KickHimWhenHe'sDown View Post
  Maybe because it came from Jojan, and Jojan rules.
  Quote Originally Posted by "Melyssa K" Kennedy View Post
  Jojan is right
  Quote Originally Posted by -Ignition- View Post
  Jojans planer låter bra.

 10. #2870
  Join Date
  Jul 2008
  Location
  Sweden
  Posts
  654

  Default

  Vad jag tycker om i Desperate Housewives är att mellan säsongerna, oftast, så har det inte gått någon tid alls. Det var mellan ett par säsonger som det blev ett hopp fem år fram i tiden, men annars fortsätter det på samma ställe som det slutade. Det tycker jag om. När det gått fem år har det hänt mycket nytt, och det tar ett par avsnitt innan man accepterar eventuella nya karaktärer eller saker som har hänt.
  Kursen börjar på onsdag, då är första schemalagda dagen. Det ska bli spännande.

  Ibland händer det ju att man blir distraherad av något så ja, det kan vara då man glömmer. Jag kunde ju ha passat på att städa hissen, men jag skulle inte så långt så det vara bara att stå där med vagnen bredvid sig. Man kunde även ha låtsats jobba som städerska en stund.

  Haha. Även om saker ändå går som tänkt kan man bli lite sur om man fått fel information. Jag kan bli arg på SJ för småsaker, men det är för att det så ofta är något fel så toleransnivån blir lägre. Nu har jag dock kontrollerat vad bensinen kostade när jag kör bil till mina föräldrar. Bilresan kostade 173 kr tur och retur (bensin drygt 14 kr/l), och en tågresa kostar mellan 80-125 kr enkel resa, sista minuten kostar 70 kr, så som minst kan jag betala 140-160 kr och som mest 250 kr. Det innebär att jag för det mesta kommer tjäna på att ta bilen. Nackdelar: utsläpp, slitage på bilen, bilolycka. Fördelar: jag kan åka när jag vill, oftast billigare, tjänar 30 minuter och riskerar inte sitta fast på ett försenat tåg. Det är tokigt eftersom jag kan tycka att tanken med kollektivtrafik är att det ska vara billigare än att åka ensam i en bil.
  Ja, så blir det om man har sett att någon tittar på en, att man tittar tillbaka och sen är det igång.

  Även om man får något roligt förklarat för sig är det oftast inte samma sak som att faktiskt ha varit där när det hände. Det blir inte samma sak. Så på det viset kan det vara onödigt att ta reda på vad det roliga var. Om det verkar väldigt kul, eller väldigt invecklat, kan det dock vara intressant att veta. Man får ta en snabb sammanfattning, så den utomstående iallafall har ett hum om vad det var.

  Pratshower med kvinnor är inte riktigt likadana. Männen sitter ofta bakom ett skrivbord medan kvinnorna har en soffa. De jag kommer på nu är Oprah Winfrey, Ellen DeGeneres, Rachel Ray och Tyra Banks. Det bör finnas fler. Ja, de måste alla ha något eget som gör att man fastnar för just den personen. Men för en som jag, som inte sett så mycket av det, blir det mest samma sak i alla program.

  Pensionärerna prioriterar kanske sin barnbarn, det kan verka rimligt. Man ser ändå fram emot den dagen man ska pensionera sig, och få all denna fritid. Då kan man istället fortsätta extraknäcka med sådant smått och gott som man tycker är roligt att hålla på med. Det finns både de som går i förtidspension och de som efter att ha gått i pension kommer tillbaka och vill jobba lite till. Det är kanske skönt i ett år att vara pensionerad, sedan vill man ha något att göra igen. Ja, det är synd för de som inte klarar mer jobb, om pensionsåldern höjs, men bra förstås för alla som orkar och kan jobba mer. Som du skriver, man får lösa det först.

  Jag har inte sett dagens avsnitt ännu, det får bli imorgon. Får se vilka höjdpunkter vi har där. Jag upptäckte också att jag missat How I Met Your Mother förra veckan, så imorgon har jag även två sådana avsnitt att se på.

  Vilken stor prisskillnad på ölen. Vad synd att du inte kunde klä ut dig. Har man tur kan man klä sig så man ser utklädd ut ändå. Om du hade t.ex. en Offspring-tröja på kan du alltid säga att du klätt ut dig till ett Offspring-fan:)

  Nej, det har nog inte passat eller så har vi båda glömt bort det. Jag har inte så spännande autografer. De jag vet att jag har (haft) är Fredrik Ljungberg, Tony Rickardsson och en "hästviskare" från USA, Monty Roberts. Så inga band där. Sen har jag två skivor som är köpta med autografer på, men det räknas inte på samma vis. Det är A Wilhelm Scream och Ghost.

  Hade ni moshpit hemma hos din vän? Alltid trevligt med unisonsång. Ja, det passar ju mycket bra om det är då du fyller! Jag tror inte heller de spelar hela Smash på en festival. Man önskar man kunde få alla deras Europadatum på en gång, vilka som är festival och vilka som är egna spelningar, och även de som är eventuella Smash-spelningar. Då kan man planera bättre. Nu får man bara vänta och se, och chansa. Det borde släppas några till större band till Groezrock, NOFX funkar väl men jag önskar mig något mer.

  Jag kan framkalla känslan av en kall vinterkväll, kanske för att det är på gång snart. Det är mysigt att vara inomhus när det regnar på fönstret också. Jag var ute och sprang i regnet i mörkret i helgen, det är inte lika skönt som att promenera under ett paraply men helt okej när man accepterat att man är blöt och det kommer inte bli bättre. Då är det bara att fortsätta springa. Jag tänker mig att alla bilister som man möter tänker att man är konstigt som är ute och springer, och så tittar man in i husen och tänker att man hade ju kunnat vara inomhus också. Men då är det lite extra skönt när man får komma hem och gå in.

Tags for this Thread

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •