Page 266 of 347 FirstFirst ... 166216256264265266267268276316 ... LastLast
Results 2,651 to 2,660 of 3465

Thread: Come To Sweden 3

 1. #2651
  Join Date
  Jul 2006
  Location
  The Vodka Belt
  Posts
  3,261

  Default

  Jeg har møtt en venn som jeg ble kjent med gjennom internett. Vi hadde snakket på et felles forum (ikke dette) og gjennom MSN i tre år før vi møttes. Jeg hadde sett bilder av han og hørt hans stemme før, men det var rart (konstigt) å møte han ansikt til ansikt. Men det tok ikke lang tid før jeg ble vant med det, og vi pratet slik som vi hadde pratet over internett i tre år.
  Quote Originally Posted by Paint_It_Black View Post
  I don't grab tits. I have tits thrust upon me.

 2. #2652
  Join Date
  Oct 2004
  Location
  Huddinge, Stockholm
  Posts
  8,908

  Default

  Rösten säger en del om en person också. Så att höra någon ger ett annat intryck. Två personer som jag fått kontakt på nätet har fått för sig att de ska ringa mig och prata. Inte så att de letade upp mitt nummer och ringde plötsligt, utan de frågade efter det. Det gick bra fast jag är inte så bra på att prata i telefon. Så det blev mest att de pratade. Den ena av dem träffade jag senare så. När jag funderar på det har de andra inte varit särskilt chockerande. En kille från Kopparberg hade en skön östgötsk dialekt. Den var inte så extrem, så allt lät inte tramsigt men man reagerade bara på de ord som uttalades riktigt konstigt.

  Ett "gränssnitt" bara ett typ av protokoll mellan användare och apparat. Alltså hur de kommunicerar med varandra. Då gäller det att användaren förstår gränssnittet för att kunna använda apparaten.
  Vad man fick göra är att ge sig en ledig dag. Jag minns inte att man hade helger då man skulle vara ledig, utan det var bara att inte hoppa in i fordonet. Jäkta sig att bjuda in eller vänner och hoppas att de tar med sig någon ny. Tidsaspekten är definitivt skev i Sims jämfört med verkliga livet, men det får man anpassa sig till. Jag lyckades jag bli borgmästare en gång, men då skaffade jag å andra sidan inte någon familj utan hade bara en karaktär. Dessutom ett litet hus så att jag snabbt skulle kunna ta mig till och från de olika platserna. Då spelade jag väldigt taktiskt. När jag hade kommit så långt slutade jag spela också. Sims och SimCity har samma problem i att de inte är särskilt snabba, utan man går en lång tid utan progress. I SimCity får man verkligen ta det lugnt i början och fundera på vad man behöver, vänta några månader innan man bygger vidare. Jag har aldrig kommit riktigt långt i det spelet. Det finns knappast något mål med det.
  Okej. Då har jag bättre koll på Skyrim. Att det finns karaktärer som inte går att döda kan skapa lustiga situationer i en del spel. För om de goda inte skadas när jag försöker, varför skulle de skadas av fienden? Och i så fall, varför är det inte de som försöker rädda världen? Fast i några spel så dör en sådan karaktär när man försöker, och då får man helt enkelt börja om från där man senast sparade.

  Är det rätt väder kan det ge extra effekt. Jag har svårt att tänka mig Rammstein mitt på ljusa dagen när det är uppåt 30° varmt. haha. Så senare på kvällen när det mörka blir rätt bra för deras show. Det är fördelen med att vara en huvudakt. Vilket som får man hoppas att musiken är bra så att man kan lyssna på den om det inte finns något att se på. :-P

  Jag kände i dag att det började lukta rätt och ge rätt känsla. Dessutom har all snö och is försvunnit på våt gata utanför. Så det bådar gott för att våren kanske kommer inom en vecka. Ännu är det för mycket snö på vår gräsmatta för att sipporna ska slå ut.
  Quote Originally Posted by Tijs View Post
  Sometimes I love Jojan <3
  Quote Originally Posted by Amiralanal View Post
  Jojan is not ignorant. He is the king. You are the enemy.
  Quote Originally Posted by PilZ-E View Post
  I appreciate Jojan.
  Quote Originally Posted by noodle654 View Post
  Jojan you are my favorite!!
  Quote Originally Posted by Bipolar Bear View Post
  Jojan fucking owns!
  Quote Originally Posted by Jebus View Post
  jojan's right boob = hawt
  Quote Originally Posted by Krojd View Post
  Jojan, you are awesome
  Quote Originally Posted by yarock View Post
  Jojan für den Sieg.
  Quote Originally Posted by KickHimWhenHe'sDown View Post
  I like Jojan's signature.
  Quote Originally Posted by Defender View Post
  Jojan for President!
  Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
  I actually think Jojan is pretty funny in his own right.
  Quote Originally Posted by TheJakes84 View Post
  Jojan's signature is the longest and most beloved. <3
  Quote Originally Posted by KickHimWhenHe'sDown View Post
  Maybe because it came from Jojan, and Jojan rules.
  Quote Originally Posted by "Melyssa K" Kennedy View Post
  Jojan is right
  Quote Originally Posted by -Ignition- View Post
  Jojans planer låter bra.

 3. #2653
  Join Date
  Jul 2008
  Location
  Sweden
  Posts
  654

  Default

  Jag skulle nog ha svårt att prata med någon som jag aldrig träffat. Min kompis ringer mig ibland när hon har något särskilt att säga som hon inte orkar förklara i ett sms, och då är det också mest hon som pratar. Jag är inte heller någon bra telefonpratare. Vissa ord kan skilja sig mycket åt i olika dialekter, det är kul när man lär sig något nytt.

  Okej. Användaren är då alltså inte jag som datoranvändare?
  När man spelar seriöst blir det dessutom mest att man snabbspolar sig igenom hela spelet. Jag har alltid på högsta hastigheten, för det enda spelet går ut på då, för mig, är att ta sig till toppen av ex. karriären. Man har inte ro att ha normaltempo:P Jag tyckte det gick bättre i någon äldre version av SimCity och att det är svårare i de senaste. Fast nu har det kommit ytterligare en ny, det har jag inte spelat.
  Några av de som inte går att döda har jag inte förstått idén med. De är varken goda eller onda, de bara är där. Troligtvis har de eller har haft en viktig uppgift för huvudberättelsen, som jag inte kommer ihåg. Man kan slå på dem tills de faller ihop, sedan reser de sig alltid upp igen.

  Social Distortion spelade ju i solnedgången på West coast riot, det passade dem bra tycker jag. Ja, det viktiga är att det alltid finns ett band som kan underhålla en i väntan på annat.

  Jag har läst att det skulle bli +19 grader snart. Samtidigt läser man att det ska fortsätta vara kallt. Så man får se. Idag var det dock varmt ute. Jag har sett tussilago, ett litet vårtecken.

  Oj, vilket kort inlägg det blev.

 4. #2654
  Join Date
  Oct 2004
  Location
  Huddinge, Stockholm
  Posts
  8,908

  Default

  Lyckligtvis är det blir sällan som någon man inte känner ringer. Inte som en historia om min farmor som svarade i telefonen en gång. De pratade väldigt länge och när hon hade lagt på frågade farfar vem hon pratade med. Det var någon som hade ringt fel. Skulle jag ha någonting viktigare att säga eller diskutera brukar jag ringa. Med sms kan man inte räkna med att personen svarar direkt tycker jag, så ringer man blir det viktigare.
  Fredrik Lindströms program och svenska dialekter är roliga. Hur spår skiljer sig på olika vis är också rätt intressant tycker jag. Har även läst hans bok "Jordens smartaste ord".

  Jo. Det är precis det du är. Du använder gränssnittet för att förmedla vad du vill att apparaten ska göra. Förhoppningsvis följt av ditt önskade resultat. Annars är gränstitten möjligen dåligt.
  Det är sant, långa stunder i de spelen snabbspolar man. Dessutom stänger jag av fri vilja för Sims-karaktärerna. Då behöver man bara köa vad man vill att den ska göra efter behoven. Då kör man igenom tills allt är gjort och sedan köar man nya saker. haha. SimCity blev lite för komplext i nyare versionerna. Jag har inte heller spelat det senaste men tittade på en video när någon recenserade. Det största skillnaden som jag märkte var att när man bygger vägar så blir det en kanal för alla flöden. Inte bara när borna ska åka runt, utan även för att transportera el och vatten till hemmen och avlopp ifrån. Dessutom måste man se till att vattenverket inte kontamineras av reningsverket. Det var bara det mest grundläggande som visades.
  Om de har varit viktiga och inte behövs igen borde man kunna ha ihjäl dem. Inte så snällt förmodligen. :-P Utvecklarna vill kanske inte att man låser in sig i spelet, så att man inte kommer vidare, eftersom man haft ihjäl någon karaktär. Bra sätt att lära sig att inte döda, att man då måste börja om spelet.

  Det gjorde de, ja. Vid den tiden är det skönt eftersom det blir svarare med tiden. Det har varit varmt och bra väder på West Coast Riot fast det regnade på förmiddagen 2008. 2009 (när Social Distortion spelade) minns jag att jag var väldigt röd på armarna. Fick ett fint vitt märke av festivalarmbandet efteråt.

  Jag såg på min termometer mitt på dagen att det var både 21° inne och ute. Men då sitter termometern utomhus nära väggen och under balkongtaket som bidrar till att värmen hålls kvar. Tussilagon är inte de finaste blommorna, men klart ett vårtecken.

  Det är klart att om man jämför med de tidigare så kanske det har blivit något kortare. Vi har ändå saker att skriva om än.
  Quote Originally Posted by Tijs View Post
  Sometimes I love Jojan <3
  Quote Originally Posted by Amiralanal View Post
  Jojan is not ignorant. He is the king. You are the enemy.
  Quote Originally Posted by PilZ-E View Post
  I appreciate Jojan.
  Quote Originally Posted by noodle654 View Post
  Jojan you are my favorite!!
  Quote Originally Posted by Bipolar Bear View Post
  Jojan fucking owns!
  Quote Originally Posted by Jebus View Post
  jojan's right boob = hawt
  Quote Originally Posted by Krojd View Post
  Jojan, you are awesome
  Quote Originally Posted by yarock View Post
  Jojan für den Sieg.
  Quote Originally Posted by KickHimWhenHe'sDown View Post
  I like Jojan's signature.
  Quote Originally Posted by Defender View Post
  Jojan for President!
  Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
  I actually think Jojan is pretty funny in his own right.
  Quote Originally Posted by TheJakes84 View Post
  Jojan's signature is the longest and most beloved. <3
  Quote Originally Posted by KickHimWhenHe'sDown View Post
  Maybe because it came from Jojan, and Jojan rules.
  Quote Originally Posted by "Melyssa K" Kennedy View Post
  Jojan is right
  Quote Originally Posted by -Ignition- View Post
  Jojans planer låter bra.

 5. #2655
  Join Date
  Jul 2006
  Location
  The Vodka Belt
  Posts
  3,261

  Default

  Men svenske dialekter er vel ganske like? Dere forstår vel hverandre, selv folk fra Skåne? Det er vel ikke så ille som i for eksempel Spania hvor folk fra Cataluña og resten av Spania ikke forstår hverandre?

  Hvordan går det å forstå Dansk og Norsk?
  Quote Originally Posted by Paint_It_Black View Post
  I don't grab tits. I have tits thrust upon me.

 6. #2656
  Join Date
  Oct 2004
  Location
  Huddinge, Stockholm
  Posts
  8,908

  Default

  Det finns extrema dialekter i Sverige också, till exempel Överkalixmål som är mycket mer obegripligt än norska. Danska är i min mening oftare värre än norska. Men det skiljer sig förmodligen mycket inom bägge länderna. Gissningsvis är det enklare att prata med någon från Bornholm än resten av Danmark.

  Är du intresserad över att höra svenska dialekter så kan du bläddra igenom avsnitten av Svenska dialektmysterier på YouTube. Går förmodligen också att ladda ned på annat håll. Men det är så att det är främst de äldre som har kvar en tydlig dialekt medan yngres dialekter mer slätas ut i och med televisionens plats i vår värld.
  Quote Originally Posted by Tijs View Post
  Sometimes I love Jojan <3
  Quote Originally Posted by Amiralanal View Post
  Jojan is not ignorant. He is the king. You are the enemy.
  Quote Originally Posted by PilZ-E View Post
  I appreciate Jojan.
  Quote Originally Posted by noodle654 View Post
  Jojan you are my favorite!!
  Quote Originally Posted by Bipolar Bear View Post
  Jojan fucking owns!
  Quote Originally Posted by Jebus View Post
  jojan's right boob = hawt
  Quote Originally Posted by Krojd View Post
  Jojan, you are awesome
  Quote Originally Posted by yarock View Post
  Jojan für den Sieg.
  Quote Originally Posted by KickHimWhenHe'sDown View Post
  I like Jojan's signature.
  Quote Originally Posted by Defender View Post
  Jojan for President!
  Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
  I actually think Jojan is pretty funny in his own right.
  Quote Originally Posted by TheJakes84 View Post
  Jojan's signature is the longest and most beloved. <3
  Quote Originally Posted by KickHimWhenHe'sDown View Post
  Maybe because it came from Jojan, and Jojan rules.
  Quote Originally Posted by "Melyssa K" Kennedy View Post
  Jojan is right
  Quote Originally Posted by -Ignition- View Post
  Jojans planer låter bra.

 7. #2657
  Join Date
  Jul 2006
  Location
  The Vodka Belt
  Posts
  3,261

  Default

  Quote Originally Posted by Jojan View Post
  Det finns extrema dialekter i Sverige också, till exempel Överkalixmål som är mycket mer obegripligt än norska. Danska är i min mening oftare värre än norska. Men det skiljer sig förmodligen mycket inom bägge länderna. Gissningsvis är det enklare att prata med någon från Bornholm än resten av Danmark.

  Är du intresserad över att höra svenska dialekter så kan du bläddra igenom avsnitten av Svenska dialektmysterier på YouTube. Går förmodligen också att ladda ned på annat håll. Men det är så att det är främst de äldre som har kvar en tydlig dialekt medan yngres dialekter mer slätas ut i och med televisionens plats i vår värld.
  Jeg forstår ingenting av överkalixmål, og jeg er ofte i både Kiruna og Luleå! Det er jo et helt eget språk! Takk for tipset om denne serien, jeg kommer til å følge med på den. Virkelig interessant, fordi jeg vet nesten ingenting om svenske dialekter.

  Og jeg forstår svensk mye bedre enn dansk. Det er bare noen få ord jeg ikke forstår på svensk, mens dansk høres ut som de prater med en varm potet i munnen.
  Quote Originally Posted by Paint_It_Black View Post
  I don't grab tits. I have tits thrust upon me.

 8. #2658
  Join Date
  Oct 2004
  Location
  Huddinge, Stockholm
  Posts
  8,908

  Default

  Quote Originally Posted by RageAndLov View Post
  Jeg forstår ingenting av överkalixmål, og jeg er ofte i både Kiruna og Luleå! Det er jo et helt eget språk! Takk for tipset om denne serien, jeg kommer til å følge med på den. Virkelig interessant, fordi jeg vet nesten ingenting om svenske dialekter.

  Og jeg forstår svensk mye bedre enn dansk. Det er bare noen få ord jeg ikke forstår på svensk, mens dansk høres ut som de prater med en varm potet i munnen.
  Nej, i överkalixmålet dyker bara enstaka ord upp som man kan förstå. Det är inte något som talas i breda massor. Jag vet ingenting om norska dialekter heller men jag skulle gissa att det är ungfär som i Sverige.

  Ett ord som jag vet har annan betydelse är "rolig" som på svenska är "kul" men i både danska och norska är "stille". I Sverige brukar vi säga att danskarna pratar som om de hade gröt i halsen.
  Quote Originally Posted by Tijs View Post
  Sometimes I love Jojan <3
  Quote Originally Posted by Amiralanal View Post
  Jojan is not ignorant. He is the king. You are the enemy.
  Quote Originally Posted by PilZ-E View Post
  I appreciate Jojan.
  Quote Originally Posted by noodle654 View Post
  Jojan you are my favorite!!
  Quote Originally Posted by Bipolar Bear View Post
  Jojan fucking owns!
  Quote Originally Posted by Jebus View Post
  jojan's right boob = hawt
  Quote Originally Posted by Krojd View Post
  Jojan, you are awesome
  Quote Originally Posted by yarock View Post
  Jojan für den Sieg.
  Quote Originally Posted by KickHimWhenHe'sDown View Post
  I like Jojan's signature.
  Quote Originally Posted by Defender View Post
  Jojan for President!
  Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
  I actually think Jojan is pretty funny in his own right.
  Quote Originally Posted by TheJakes84 View Post
  Jojan's signature is the longest and most beloved. <3
  Quote Originally Posted by KickHimWhenHe'sDown View Post
  Maybe because it came from Jojan, and Jojan rules.
  Quote Originally Posted by "Melyssa K" Kennedy View Post
  Jojan is right
  Quote Originally Posted by -Ignition- View Post
  Jojans planer låter bra.

 9. #2659
  Join Date
  Jul 2006
  Location
  The Vodka Belt
  Posts
  3,261

  Default

  Quote Originally Posted by Jojan View Post
  Nej, i överkalixmålet dyker bara enstaka ord upp som man kan förstå. Det är inte något som talas i breda massor. Jag vet ingenting om norska dialekter heller men jag skulle gissa att det är ungfär som i Sverige.

  Ett ord som jag vet har annan betydelse är "rolig" som på svenska är "kul" men i både danska och norska är "stille". I Sverige brukar vi säga att danskarna pratar som om de hade gröt i halsen.
  Ja, Norge er som Sverige: et veldig langt land, så da blir det mange variasjoner i norske dialekter. Noen er svært vanskelig å forstå.

  Det er mange ord som er lik men betyr noe helt annet:

  NO: rolig = SE: lugn
  SE: rolig = NO: morsomt
  SE: lite = NO: litt (en del)
  NO: lite = SE: knappt
  Quote Originally Posted by Paint_It_Black View Post
  I don't grab tits. I have tits thrust upon me.

 10. #2660
  Join Date
  Oct 2004
  Location
  Huddinge, Stockholm
  Posts
  8,908

  Default

  Quote Originally Posted by RageAndLov View Post
  Ja, Norge er som Sverige: et veldig langt land, så da blir det mange variasjoner i norske dialekter. Noen er svært vanskelig å forstå.

  Det er mange ord som er lik men betyr noe helt annet:

  NO: rolig = SE: lugn
  SE: rolig = NO: morsomt
  SE: lite = NO: litt (en del)
  NO: lite = SE: knappt
  Jag sökte "norske dialekter" på Youtube och fann detta klipp. Jag har inga problem att förstå programvärdarna men mannen i repotaget förstod jag ingenting av.

  "Lite" och "knappt" är mer lika i betydelsen än vad "rolig" och "lugn" är. Så i det fallet kan man förmodligen förstå varandra. Skulle någon säga att man haft roligt skulle det kunna bli fel.
  Quote Originally Posted by Tijs View Post
  Sometimes I love Jojan <3
  Quote Originally Posted by Amiralanal View Post
  Jojan is not ignorant. He is the king. You are the enemy.
  Quote Originally Posted by PilZ-E View Post
  I appreciate Jojan.
  Quote Originally Posted by noodle654 View Post
  Jojan you are my favorite!!
  Quote Originally Posted by Bipolar Bear View Post
  Jojan fucking owns!
  Quote Originally Posted by Jebus View Post
  jojan's right boob = hawt
  Quote Originally Posted by Krojd View Post
  Jojan, you are awesome
  Quote Originally Posted by yarock View Post
  Jojan für den Sieg.
  Quote Originally Posted by KickHimWhenHe'sDown View Post
  I like Jojan's signature.
  Quote Originally Posted by Defender View Post
  Jojan for President!
  Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
  I actually think Jojan is pretty funny in his own right.
  Quote Originally Posted by TheJakes84 View Post
  Jojan's signature is the longest and most beloved. <3
  Quote Originally Posted by KickHimWhenHe'sDown View Post
  Maybe because it came from Jojan, and Jojan rules.
  Quote Originally Posted by "Melyssa K" Kennedy View Post
  Jojan is right
  Quote Originally Posted by -Ignition- View Post
  Jojans planer låter bra.

Tags for this Thread

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •